Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '09

 
Kategori
TV Programları
 

Eros'la "Yemekteyiz"

Eros'la "Yemekteyiz"
 

tvsky.com ,mindspring.com


Türk televizyonlarda bir format hırsızlığı almış başını gidiyor. Daha birkaç gün önce “Yabancı Gelin” adlı yarışma programını eleştirmiş http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=154942 , pek yakında benzer formatlı bir sürü ekran kiri yarışmaların türeyeceğini iddia etmiştik.

Şimdi de Show Tv’nin güya reyting rekorları kıran “Yemekteyiz” adlı programı revaçta. İlginç olan da bu yarışmanın bölüm başına maliyetinin 1.200 TL olmasıymış. E bu durumda doğal olarak, bir sürü “Yemekteyiz” yarışmamız olacak ki, bazı kanallarımız yeni projelerine start vermiş bile.

Pek tabii ki ilki de çalıntı olan bu programın orijinal adı “Come Dine With Me” imiş ve Almanya, Fransa ve İngiltere’de büyük ilgi görmüş. Sıra bizde şimdi (!)

Ayrıntıya girmeyeceğim ama reyting uğruna yemeğe aşk bulaştırma planları varmış. ATV’nin “Komşu Komşu” sunu, FOX’un “Tadında Aşk Var” ı izleyecekmiş.

Anlaşılan artık yemekte bile çöp çatacağız. Milletçe sıradaki hedefimiz 1 hafta içerisinde 5 kişiyi birbirine aşık etmek, olmazsa üzülmek, sabahları yorum yapıp, akşamları “eros” u yemeğe çağırmak olacak.

Keşke, her kanal yaptığı yarışmayla kalsa, her kanalda aynı şeyi izlemesek.

"Yabancılar Yemekte" olsa daha çok reyting yapmaz mı sizce de(!)

Bu tür programlar depreştikçe, bize de sabretmek ve eleştirmek düşecek.

Onların değişeceği yok nasılsa…

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..