Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '12

 
Kategori
Deneme
 

Eros'u Ararken

Eros'u Ararken
 

"Sevdiklerimizin hayatına ya erken gireriz ya da geç kalırız. Bütün aşk dramları da bundan doğar zaten." *

Belki de bu yüzden hayatı ve insanları sorumluluk almadan sevmek isteriz çoğu kez. Sınırlarımız olsun istemeyiz. Sınırlandırılmak da! Bu sınırsızlık içinde başkalarıyla aramıza bir sınır koymayı ihmal etmeyiz ama. Hiçbir yere, hiçbir kimseye ait değilizdir.

Karşımızdakinde ruhsal bütünlük, mana, derinlik ararken; bulduğumuzda, nedense elimizi uzatmaya korkarız. Ve korkarız aradığımız manaya yüklediğimiz anlamın derinliğinden.

Tensel arzularımız ön planda olduğundan, Eros'u ararken libidoya teslim oluruz hep. Aşktan, sevmekten, aidiyet duygusundan, sahiplenilmekten kaçmak için libidoyu tek sığınak olarak görürüz. 

Septik ruh yapımızı bir türlü aşamayız. Ve hep bir ikilem içindeyizdir... Kültürümüz, rafine zevklerimiz, spontan anlayışımızla farklı buluruz kendimizi. Egomuz yüksektir. Gönül düşürmeyiz kolayına. Kendini gerçekleştiren insanlara özgü bir ruh yapısıdır bu yaşadığımız.

Tutkudan söz ederiz. Tutkuyla sevmekten... Oysa, kaybetmeyi göze alamayacağımız bir şeye sahip değilsek, tutkudan söz etmenin anlamsızlığını bir türlü göremeyiz...

"Kendimiz" olarak mutlu olmamız gerektiğine inandığımızdan, asla taviz vermeyiz. İçimize doğru yaptığımız her yolculukta kendimize rastlamamız şaşırtmaz bizi. Kimsenin girmesine izin vermediğimiz bir dünyada kendimizden başka kim olabilir ki zaten?

Ve bireysellik adına farkında olmadan katlandığımız yalnızlık içinde mutlu sanırız kendimizi.

Ve de en kötüsü bu yalana inanırız da!

 

* Murathan Mungan

 

 
Toplam blog
: 235
: 2079
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

Burada yazarken kim olduğumuzun, ne olduğumuzun bir önemi olmadığını düşünüyorum. Önemli olan yaz..