Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '18

 
Kategori
Astroloji
 

Eros ve Psyche

Eros ve Psyche
 

Ruh eşini bulmak ya da hayatının aşkını bulmak…

İlişkilerimizde arayacak pek çok neden olmasına rağmen, bu, büyük ihtimalle erotik duyu, diğerleriyle ilişki kurarken arzularımızın özündeki tutku, eşimizi bulmak ya da flört etmenin ardındaki bizi yönlendiren gerçek güçtür. Haritamızda “tutku göstergelerini” araştırdığımız zaman, tutkunun, arzuların ve cinselliğin çeşitli boyutlarını görürüz:

Venüs aşkımızın doğasını, değerlerimizi, hangi tarz ilişkilerden hoşlandığımızı ve bir kadın için “ ideal beni” gösterir.

Güneş, ruhumuzun ihtiyaçlarını tanımlar. (ilişkilerle ilgili olan-olmayan)

Neptün, yaşam ülkülerimizin karakterine, spiritüel ülkülerimize ve hayallerimize işaret eder.

Uranüs ütopyalarımızın şekli ile ilgili imalarda bulunur.

Ay, duygusal ihtiyaçlarımız, Merkür iletişim gereksinimlerimiz (örneğin kardeşimizle ilgili) ve Jüpiter de sosyal gereksinimlerimizle ilgilidir.

Satürn kendimizi güvende hissetmemiz için gereken şeyleri gösterir.

Mars ve Plüton, dünyadaki yaşam enerjimizi ifade etmek için ısrar ettiğimiz ihtiyaçlarımıza odaklanır(yeniden üretme dürtüsünü de içerir biçimde.) . Mars ile bir erkeğin “ideal ben”ini ve Plüton ile de cinsellikle sezinleyebileceğimiz karanlık doğamızı anlarız.

Natal haritamızı kullanarak, özel olarak, resmin,  “tutkulu olmak” ile ilgili kısmını da tamamlayabiliriz; ancak bazı önemli noktaları da kaçırabiliriz. Şöyle ki bu da Eros ve Psyche asteroidlerinin yeri ve açıları ile tamamlanır.

Peki, Psyche nedir?
Güneş burcunuzun ve Ay burcunuzun yanında, Psyche burcunuz kendinizi daha iyi tanımanıza yardım eder. Psyche’nin Yunanca’da anlamı ruh’tur. Astrolojide pek de alışılmamış bir bakış sağlar. Bu isim şeytan babalar, kıskanç kadınlar ve prenslerin büyüleyiciliğinin olduğu Yunan mitolojisinden gelmiştir. Psyche, içinde aşk, tutku, kıskançlık olan her şeyle ilgilidir. Bu asteroid, bize bizzat kendimiz ve hayat yolumuz ile ilgili şeyler söyler. Bize, ruhumuzu ve zihnimizi daha iyi anlamamız için bir amaç verir ve bununla, biz bugün nerede olduğumuzu biliriz. Partnerlerimizden ne beklediğimizi ve ilişkilerimizde nelere can attığımızı belirtir.

Zodiak Pscyce burcu, uyum astrolojisinde, sizin çok hassas ve keşfedilmemiş alanlarınızı işaret ederek,  kendinizi daha iyi tanımanızı sağlayan çok kolay bir araçtır.

Psyche açıları yüksek farkındalıkla alakalı bir gezegenin anlamı ile bağlantılıdır: Uranüs ile birlikte ilk soruşturmayı,; Chironla birlikte fiziksel şifalanma yeteneğini; ve Ceres ile birlikte  çocuklar ve bitkilerle iletişim kurarken kendimize has yeteneklerimizi nasıl gösterdiğimizi belirtir. Sinastride, Pscyce kontakları sezgisel hissetme ve anlama veya özel olarak ihtiyacımız olan şeylerin totalini tanımlar. Pscyce-Eros kontakları ruh eşi birlikteliği potansiyelini gösterir.

Pscyce, ruhun tanrısıdır. Haritada Eros ve Psyce’nin bulunduğu yer, sinastriyi ve iki kişi arasındaki ilişkinin kimyasını anlamamızı yardımcı olur.

Kendi Eros burcunuz ile partnerinizin Psyce burcunu kıyaslarsak, romantik ve duygusal anlamda, karşılıklı olarak nasıl geçineceğiniz hakkında bilgi verir.

Kaynak: nxyi.witcheri

Çeviri: Müesser İnce

 

 
Toplam blog
: 5
: 5811
Kayıt tarihi
: 24.02.18
 
 

Astrolojiye ilgi duyan bir dünya yolcusu..  Astroloji, hayat yolumuzda karşılaştığımız zorlukları..