Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

Ersun Yanal, hiçbir zaman gerçek bir lider olamaz

Ersun Yanal, hiçbir zaman gerçek bir lider olamaz
 

Ersun Yanal, hiçbir zaman gerçek bir lider olamaz. Çünkü kumaşı buna uygun değil...


Bu sezon başlamadan, " Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin ağırlığını kaldıramaz! " başlıklı bir yazı yazdığımda, bazı Fenerbahçeliler bana çok kızmış, bazıları da kafasına göre dalgasını geçmişti.

Halep oradaysa, arşın burada beyler! " Klasik Ersun Yanal düşüşü " başladı işte! Böyle olduğu için kına yakmıyorum ama... Görünen köy de klavuz istemiyor be birader!

Geçen hafta Eskişehirspor'a yenilen Yanal'ın Fenerbahçesi; bu hafta da Roberto Carlos'lu Sivasspor'a boyun eğdi. Bu takım, bir çelmede Kasımpaşa'dan yerse; seyreyleyin cümbüşü! O saatten sonra, Fenerbahçe'deki düşüşü durdurabilene aşk olsun!

Ersun Yanal, hiçbir zaman gerçek bir lider olamaz.

Çünkü kriz yönetimini bilmiyor. Her şey güllük gülistanlıkken, hocanın yüzünde de güller açıyor. Ama işler bir ters gitmeye başladı mı, herkesten önce Yanal kendine güvenini kaybediyor, yenilgiyi yönettiği takımdan önce Ersun hoca kabulleniyor. Bana inanmayan, hocanın kariyerindeki kırılma maçlarına baksın.

Ersun Yanal, hiçbir zaman gerçek bir lider olamaz.

Çünkü en önemli, en etkili unsuru psikoloji olan futbol; varını yoğunu, bütün sermayesini bilgisayar ekranına yatıran bir kumarbazlığı kabul etmez. Bir futbol takımı, lideri kadar güçlüdür ancak. Futbolu futbolcu oynar, bilgisayar ekranı değil!

Ersun Yanal, hiçbir zaman gerçek bir lider olamaz.

Çünkü eninde sonunda gelir, birilerine takar kafayı!... Milli takımda Hakan Şükür; Fenerbahçe'de Sow, Egemen, Emenike örneklerinde de görüldüğü gibi... Liderlik, " takıntı ve kompleks " kaldırmaz. Yanal'ın " takıntılı futbol felsefesi " en büyük engelidir kendisinin... Geriye düştüğü her maçta, ille de 4 forvetle saldırması gibi mesela... Çekirge bir sıçradı, iki sıçradı, ve artık topallıyor malesef! Dileyelim de, ölmesin çekirge!

Ersun Yanal, hiçbir zaman gerçek bir lider olamaz.

Çünkü hayali düşmanlarıyla gölge boksu yapmaktan kurtulamıyor! Gemiyi kurtarması gerektiğinde, soğukkanlı davranamıyor. Eleştiriye tahammülsüz... İşine bakması lazımken, gereksiz yere kendini kanıtlamaya, rüştünü ispatlama çalışıyor. Böyle davranması, hata üstüne hata yapmasına, kontrolü kaybetmesine neden oluyor ne yazık ki.

Ersun Yanal, hiçbir zaman gerçek bir lider olamaz.

Çünkü yoğun strese maruz kaldığında, bununla başedemiyor. Kişisel ve kitlesel stres yönetimi başarısız... Bu genç yaşında kalbine taktırmak zorunda kaldığı stent; konuyla ilgili düşüncemin en sağlam bilimsel kanıtıdır. Sağlığı için gerçekten çok üzülüyorum ama; durum böyle.

Ersun Yanal, hiçbir zaman gerçek bir lider olamaz.

Çünkü birçok zeki insanın düştüğü çukurdan, o da nasibini alıyor. Yanlışında, hatasında ölümüne inat ediyor, ısrarından asla vazgeçmiyor.

Ersun Yanal, hiçbir zaman gerçek bir lider olamaz.

Çünkü yıllardır aynı hataları tekrarlayıp duruyor. Sürekli kendini tekrarlayan bir insan, kendini geliştiremiyor demektir.

Fenerbahçe, Yanal'ın teknik adamlık kariyerinde gelebileceği en iyi yerdi. Ama o, maalesef bu şansını iyi değerlendiremedi. üstelik, Fatih Terim kadar büyük bir rakibi, kendi iradesi dışında karşısından çekilmek zorunda bırakılmışken...

Eğer Yanal, Fenerbahçe'yi bu sezon şampiyon yapamazsa, taaa kariyerinin en başına, Denizlispor'u çalıştırdığı günlere geri dönmek zorunda kalabilir. Benden söylemesi...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..