Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

Ersun Yanal Eskişehir'de Bruno Alves kaybetti. Sen ne yaptın ?

Ersun Yanal yerli TD lerin en iyilerin biri. En önemli görevler alan Türk TD o. Eskişehir'de kaybedilen maçtan sonra yaptığı açıklamada"  biz takım olarak kazanıyor ve kaybediyoruz" dedi. Düşüncelerine saygı duyorurum ancak bu söylemleri hiç de doğru değil. Çünkü Eskişehir'de iyi oynayan Fenerbahçe'nin yenilmesi Bruno Alves'in fahiş hataları ile oldu. Rakibe iki gol atması için yardım eden Alves oynamasa FB 10 kişi oynasaydı en kötü berabere kalırdı. Ersun Yanal bunu görmezden mi geliyor. Yoksa bizim futbol bilgimizi sınamak derdinde mi? Bir maç bir oyuncunun yanlışları ile kaybediliyorsa en büyük hata TD dedir. Bu maçı takım olarak kaybettik demek belki basına söylenmesi normal olabilir ancak yarın yapılacak toplantıda Alves'in canına okumalı ve enaz 2 maç takıma koymamalıdır. Alves'den ilk onsekizi bile unutmasını isteyebilir. Tabii onu kazanmak ve ondan faydalanmak istiyorsa. Alves de birdaha böyle oynarsa asla forma bulamayacağını öğrenmezse o zaman FB de forma rekabeti biter.

Eskişehir'de kaybedilen üç puandan fazladır. Ersun Yanal sezon başından itibaren kötü oynayan ve rakibe karşı gereksiz ve aşırı sertlik yapan Bruno Alves'in yaptığı hataları nasıl görmezden gelir? Ersun Yanal'ın söylediklerini oyuncular nasıl anlar. Onlar Alves'in yaptıklarını görürken Ersun Yanal'a ve söylediklerine inanabilir mi?

Maçtaki golleri silin, dünyada kime gösterirseniz gösterin ve bu maçın skoru 2-1 kim kazanmıştır diye sorun. FB kazanmıştır diyecektir. Büyük olmak demek böyle goller yemek değildir. Büyük takım demek üstün oynadığın ve daha düşük dereceli takıma yenilmemek demektir.

FB şampiyonluk yarışında. Üstelik yaşadığı sıkıntılı günlerde en son akıllarına gelecek iş bu tarz maç kayıpları. Takım maça da iyi başlamış. Rakibi baskı altına almış. Ama Bruno Alves gereksiz bir dokunuşla rakip forveti kaleci ile karşı karşıya bırakıyor. Alves topa hiç dokunmasa Bienvenu golü atamaz. Top sol ayağına doğru kaleden açılırken Alves dokunup yönünü değiştiriyor ve asisti yapıyor. Eskişehir bir puana razı maç bitsin diye herkes dua ederken saçma bir Alves hatası daha ve 2 - 1

Ersun Yanal takımiçi rekabeti yalnızca ileride yapmak gerektiğini düşünüyor herhalde. Geride Hasan Ali ve Kadlec'e hiç forma vermiyor. Alves ise neler neler yapıyor sahada. Golden önce top Eskişehir hucumunda Servet'e attığı omuz var. Neden atar ki? Hakem görse ya da penaltı dese ne olacak. Geride oynayan ve yılda 1.5 milyon euro kazanan Bekir Sivas'ta forma bekliyor şimdi. Takımdaki bir çok oyuncunun da gözü tahtaya yazılacak 11 de olacaktır. Ve Sivas'ta Alves sahaya çıkıyorsa Ersun Yanal takım üzerindeki etkisini kaybedecektir.

TD takımiçi rekabeti en acımasız şekilde yapmak zorundadır. Bu hemen her mevkide olmalıdır. Geri dörtlüde değişiklik olmaz kazanan takım değişmez saçmalıklarını Eskişehir - Fenerbahçe maçı göstermiştir. Ancak dünyanın futbol otoriteleri yıllardır aynı masalları anlatır. Onlara söylenecek çok söz var ve onlar "anlayana sivrsinek saz anlamayan davul zurna az" sözünden ne anlayabilirler?

 

  

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..