Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Ertuğrul Günay'ı anlamak

Ertuğrul Günay'ı anlamak
 

Göster/ Gizle
Kültür bakanı Ertuğrul Günay Habertürk'teydi.

Sol kökenli gazetecilerin sorularına muhatap oldu.

Türkiye' de Ak Parti üzerinden, "korku siyaseti" üretenlerin değil ama bu korku siyasetlerine hedef olanların bu programı izlemiş olmaları, korkularının yersizliğini anlamaları bakımından, çok yararlı olurdu.

Alışılmış şablonları aşmak konusunda hala zorlanan sol aydınların, Bakan Günay'ın Türkiyede olup bitenleri anlama ve anlamlandırması karşısında epeyce "gerilerde" oldukları bir kere daha açığa çıktı.

Özgürlükçülüğün, sosyal demokrasinin dinle bağlantısı olamayacağı önyargıları hala yaşıyor bu zihinlerde..Oysa Sayın Günay, hem toplumunu, hem sosyal demokrasiyi ve hem de içinde bulunduğu partiyi enine boyuna tahlil etmiş birisi..

Örneğin, gazeteci Derya Sazak, Ak Parti'nin türban sorununa çözüm bulma girişimlerini, bu partinin dini anlamda "marjinalleşmesi" gibi görebiliyor. Anlaşılan o ki, Türkiyenin sol aydını hala, özgürlüklerin sadece "solcu" lara lazım olduğu önyargısın taşıyor.

Ertuğrul Günay, Nazım Hikmet'in mezarının Türkiye'ye getirilmesinden, Sivas katliamına sahne olan otel'in "müze" haline getirilmesine kadar "sol duyarlılık" ın önde gelen konularına açık yüreklilikle cevaplar verdi. Bu konularda da partisiyle ve genel başkanıyla en küçük bir düşünce farklılaşması olmadığını gönül rahatlığıyla ifade etti.

Sol söylemler üzerinden iktidar ve menfaat devşirmeyi politika haline getirenler, Kültür Bakanı' nın güler yüzüyle yansıttığı evrensel anlamda sol yaklaşımlar karşısında bir kere daha "mahkum" oldular.

Ve bir kere daha anlaşıldı ki Türkiyedeki "sol", aslında, Batıdaki "sağ" dır. Türkiyedeki Ak Parti zihniyeti ise, evrensel anlamda "sol" dur..

Orda sorulmayan bir soruyu da ben Sayın Bakana sormak isterim: Sivas olaylarının hemen akabinde ve Sivastaki katliamı "denge"lemek amacıyla Başbağlar'da katledilen 33 masum canın anısına da bir şeyler yapmalısınız.

Sivas'taki oteli yakanlar, iktidarlarını oturttukları "dehşet dengesi" nin sarsılmaması için üç gün sonra da Başbağlar'da beşikteki bebeklere varıncaya kadar masum insanları köy meydanında kurşuna dizmişlerdi.

Onların da katilleri hala bulunamadı. Biri diğerine karşılık olsun diye değil ama bu masum "can" lar için de, onların anısını yaşatacak ve bu tür "derin katliam" ları her zaman hatırlatacak bir şey yapın..!

Sivas'ta katledilenler için ağıt yakan çok ama Başbağlar'da hain kurşunlara hedef olanların "ağıtçıları" yok..!

Bu yazı da onlar için bir "ağıt" olsun..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..