Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '12

 
Kategori
Tarih
 

Ertuğrul’un ocağında uyandık – Ertuğrul Gazi – 1. bölüm

Ertuğrul’un ocağında uyandık – Ertuğrul Gazi – 1. bölüm
 

Ertuğrul Gazi Türbesi


Ayrılıktan 1 Ay sonra, savaş günü…

 
Aşiretten arta kalanlar, Ertuğrul Gazi’yi başlarına bey olarak seçmişlerdi ve yurt edinmek için yola devam ediyorlardı. Ertuğrul Gazi, kâh aşiretin önünde, kâh arkasında kontroller yapıyor. Sıkıntısı olan insanlarla ilgileniyor, yardımcı oluyordu. Yine yere düşen yaşlı bir adama yardım edip, yerden kaldırdıktan sonra atını tepeye doğru sürdü. Göndermiş olduğu habercilerden henüz haber gelmemişti.
 
Aşireti görebilecek hâkim bir noktaya çıktıktan sonra atını durdurdu ve yere inerek atını yedeğe aldı. Bulunduğu yüksek tepe aşiretin tamamını görebileceği hâkim bir noktaydı. Aşireti incelerken gözleri daha da gerilere, uzaklara daldı.
 
Sanki gerilerde bir yerden babası Süleyman Şah ve ağabeyleri kendisini seyrediyordu. İşte ayrılıktan bu yana bir türlü sönmeyen yaralı yüreği, yine çalkalanmaya başlamıştı. Yarası közlenmiş yüreğinin üstündeki küller, rüzgârın esintisiyle dağıldı. Gözleri doldu, Süleyman Şah ve ağabeyleri için hayır dualar etti.
 
Bir tarafta abileri, diğer tarafta ise dini ve cihad aşkı. Eshab-ı Kiram İslamiyeti yaymak için yurdunu, ailesini çoluğunu çocuğunu bırakıp yollara düşmemiş miydi? Hem de bir daha geri dönmemek üzere. Eğer onlar olmasıydı şimdi kendisi bile nerelerde, ne halde olacaktı.
 
Ertuğrul Gazi, daldığı düşüncelerden irkilerek uyandı. Onu kendine getiren şey ise nereden geldiği belli olmayan uğultulardı. Kafasını kaldırıp ileriye doğru baktı ama herhangi bir şey göremedi. Biraz daha dikkat kesildi. Evet, uzaklardan uğultu sesleri geliyordu.
 
Kafasını çevirip hareket halindeki aşirete baktı. Normal bir şekilde yürümelerine devam ediyorlardı. Demek ki onlar fark etmediler diye düşündü. Hayırdır inşaallah diyerek atına binip aşağıya doğru sürmüştü ki, ufuktaki toz bulutunu fark etti. Uğultu sesleri de oradan geliyor herhalde diye düşündü. Biraz önce durduğu yerden görmediğine şaşırdı.
 
Hemen atının mahmuzladı ve hızlı bir şekilde aşağıya inmeye başladı. Bir an hayali sesler duyduğunu düşünmüştü. Çünkü karındaşlarından ayrıldığından beri, o ayrılış esnasındaki hayvanların sesleri ve insanların hıçkırıkları hala kulaklarından gitmiyordu.
 
Tepeden aşağıya inerken Dündar Bey’in kendisine doğru geldiğini gördü. Yanına yaklaştığında atın dizginlerini çekerek atı durdurdu. Dündar Bey de kendisini görünce durdu ve heyecanlı bir şekilde konuşmaya başladı.
 
- Ağam bizi merakta koydun. Epeydir aşağıda seni arıyordum. Bulamayınca başına bir iş geldi zannettik. Giderken haber vereydin iyi olurdu. Buralar tekin yerler değil öyle tek başına çıkmasan iyi olur ağam, ortalık namert Moğol askerleriyle dolu.
 
(Devamı Var)
 
Toplam blog
: 6
: 553
Kayıt tarihi
: 17.12.11
 
 

Alternatif Medya şirketinde Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmaktayım. Ayrıca Yönetim Haber (www..