Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

09 Şubat '10

 
Kategori
Dünya
 

Erzin, Dörtyol, İskenderun, Belen, Samandağı, Vakıflı, Reyhanlı...

Erzin, Dörtyol, İskenderun, Belen, Samandağı, Vakıflı, Reyhanlı...
 

Tomris Giritlioglu


Erzin, Dörtyol, İskenderun, Belen, Samandağı, Vakıflı, Reyhanlı, Amanos, Antakya, Hatay diye sorsam? Iskenderun, Antakya ve Hatay'i bilirsiniz... Belki daha fazlasini da bilirsiniz. Ben bir tek Samandağ'i bilirdim. Devrem Tahir Duzce, Samandaği ve Antakya'yi anlata anlata bitiremezdi. Birlikte bir gun gidecektik! Olmadi. THY'da Kaptan Pilot olan devremin kalp kirizi gecirip vefat ettigini ogrenmistim. Gec de olsa, Antakya'ya yerlesmis Yenge Hanimi aramis, bas sagligi dilemistim. Kimbilir simdi nerededirler?

Siz Hassa'yi bilir misiniz? Veya; Arsuz'u?

Hemen bilmiyorum demeyin! Tomris Giritlioglu isminde genc bir hanim buralari sizlere anlatmisti! Sesli, sozlu, goruntulu?

Bildiniz! "Asi" dizisinden soz ediyorum. Bu dizinin yapimcisi Antakya dogumlu Tomris hanim. Bir insan dogdugu yerlere bu kadar mi bagli olur? Her vilayetimizde 100 kadar Tomris Giritlioglu olsa kendimizi butun dunyaya bir yolunu bulur anlatiriz!

Dizinin bir bolumunde arka planda kilisenin can seslerini duyuyorsun, pesinden yanik sesli bir muezzin ezan okuyor. Bu diziyi izleyen milyonlarca insana (Arap, Turk, Romanyali...) Antakya'nin nasil bir yer oldugu bundan guzel anlatilir mi?

Dizi degil, sanki cografya dersi! Vakıflı 'nin ayakta kalmis Anadolu'nun en son Ermeni Koyu oldugunu ogreniyorsunuz. Avrupa'ya Organik Tarim Mamulleri ihrac ediyorlar! Aruz diye bir Turistik Kasabanin oldugunu ogreniyor, Demir'in botuyla birlikte sizde oralarda deniz turu atiyorsunuz! Hatay 'in vilayet, Antakya 'nin sehir (?) oldugunu anlatirken tarih dersi de veriyorlar! Cemal Dede, canimizi sikmadan Hatay 'in nasil 1939'da T.C. 'ye katildigini anlatiyor!

" Asi Dizisi " nin son bolumunu Arap Ulkelerinde 60 milyon insan izlemis! Dusunun 100 tane Antakya'li Tomris olsa, bu 100 Tomris'in yuzu de Tomris Hanim gibi 60 kusur milyona memleketini -bir ask hikayesi formatinda- anlatabilse, Dunya sizin olur!

100 X Tomris Giritlioglu = 6 milyar

O da esittir, DUNYA.

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..