Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Erzurum'a ait "tutmaç çorbası"

Erzurum'a ait "tutmaç çorbası"
 

resim sebze çorbası görünümündede olup içen için yemek aratmaz.


<ı>Malzemesi;

<ı>Hamuru için;

2, 5su bardağı un

1 yumurta, 1, 5 çay kaşığı tuz

1 su bardağı ılık su

<ı>İçi için;

1 çay bardağı yeşil mercimek yarı haşlanmış

1 su bardağı nohut haşlanmış

1 yumurta, 1çay kaşığı tuz

kalın kemikle haşlanmış kemik suyu süzülür

ölçülür 10 su bardağı olmalıdır

3 diş sarımsak 2, 5 su bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı tereyağı 1, 5 çay kaşığı kekik , kırmızıbiber

<ı>HAZIRLANIŞI; Bir çorba için zaman ve emek gerektiğinden az yapılmaktadır, doyurucudur.

Önce un elenir tuz yumurta su ile yoğrulur 10 dk hamur iki beze yapılır ince açılır 1 cm kareler halinde kesilir unlanır yapışmasın. Tencereye kemikten süzülen su konur mercimek 5-6 dk kaynar nohut ilave edilir, kaynarken kesilen hamurlar karıştırılır 10 dk kaynar hamur yapraklarının un kokusu gidince ateş kısılır yoğurtla, yumurta, tuz, su gibi çırpılıp hamurlu suya karıştırılır 2 dk sonra ateşten alınır yağda kızdırılmış biber ...

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..