- Kategori
- Türk Mutfağı
Erzurum'a ait "tutmaç çorbası"
resim sebze çorbası görünümündede olup içen için yemek aratmaz.
<ı>Malzemesi;ı>
<ı>Hamuru için;ı>
2, 5su bardağı un
1 yumurta, 1, 5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
<ı>İçi için;ı>
1 çay bardağı yeşil mercimek yarı haşlanmış
1 su bardağı nohut haşlanmış
1 yumurta, 1çay kaşığı tuz
kalın kemikle haşlanmış kemik suyu süzülür
ölçülür 10 su bardağı olmalıdır
3 diş sarımsak 2, 5 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı 1, 5 çay kaşığı kekik , kırmızıbiber
<ı>HAZIRLANIŞI; ı>Bir çorba için zaman ve emek gerektiğinden az yapılmaktadır, doyurucudur.
Önce un elenir tuz yumurta su ile yoğrulur 10 dk hamur iki beze yapılır ince açılır