Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Erzurum çarşı pazar

Erzurum çarşı pazar
 

Ermenilerle imzaladığımız protokol, tıpkı, demokratik açılıma benzedi. Bunun da içi boş. Sonradan doldurulacak. Bu protokol, bize ne getirecek, ne götürecek belli değil. Ermeniler, artık bizim dostumuz mu olacaklar?Soykırım iddialarından vaz geçecekler mi? Soykırım anıtları sökülecek mi? Sarı gelini, birlikte mi söyleyeceğiz? Ne olacak?

Aslında, protokolun imza töreninde yaşananlar, kazanan tarafın Ermeniler olduğunu gösteriyordu. Sınır açılacak. Çökmüş olan ekonomileri düzelecek. Bitleri canlanacak. Bu arada, Ermenilerle olan Karadağ sorununu, bize ihale etmiş olan, dostlarımız, Azerilerin durumu ne olacak? Topraklarını geri alabilecekler mi? Bence alamayacaklar. Bunun işaretini alıyorum. Köşe yazarlarına göre, o topraklar zaten bir işe yaramıyormuş. Stratejik bir özelliği de yokmuş. Dağ taş. Bu kadar tantana etmeye gerek yok. Ver, kurtul. Protokol törenine katılıp, hariçten gazel okuyanlara şöyle bir bakarsak, manzarayı daha iyi görürüz. ABD, Frabnsa, Rusya, Hepsi bu güne kadar, Ermenilerin arkasında duranlar. Kendi soykırımcılıklarını ört bas edip, vicdanlarını kamufle etmeye çalışanlar. Amerikalılar, Amerikanın asıl sahibi olan, Kızılderililerin kökünü kazımadılar mı? Fransızların, Cezayirlilere yaptığı soykırım girişimi, unutulacak mı?Rusların, devrim yapıyoruz diye, azınlıklara uyguladığı, yok etme programlarında, çektikleri demirperdenin gerisinde, öldürdüklerinin sayısını kim biliyor?

Bu protokolun imzalanması, hiç mi işe yaramayacak? Yarayacak elbette. Bolge halkının ekonomisi canlanacak.Türküde olduğu gibi, "Erzurum çarşı pazar" Sınır ticareti başlayacak, tencereler kaynayacak. Ne zaman? Sınır, açıldığı zaman. Azeri dostlarımıza rağmen, sınırın bu yıl sonuna kadar açılacağını söylemek, müneccim olmayı gerektirmiyor. Sınır açılacak. Dış işleri bakanımız, demiş ki; Gün, barış günüdür. İyi de, küs olan biz değildik ki; Ermeniler bizden küstüler. O kadar küstüler ki, yabancı ülkelerdeki diplomatlarımızı, acımadan katlattiler. Bu na rağmen, yine de küsmedik. Alttan aldık. Soykırımcı olarak damgalattılar. Yine küsmedik. Bu protokol, Ermenilerin bizimle barışmasını sağlayacak mı? Hiç sanmıyorum. Ermeni olan onlar.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..