Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '09

 
Kategori
Haber
 

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüyü yakalayan polis Emniyet Genel Müdürü yapılsın

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüyü yakalayan polis Emniyet Genel Müdürü yapılsın
 

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüyü yakalayan polis, bir daha kamu görevi yapamayacağı bir işlemle görevden alınsın, alınamıyorsa Emniyet Genel Müdürü yapılsın.

Bu akşam, Kanal D’de haberlerde izlerken kanımız dondu. Böyle bir polis nasıl olur da bizim güvenliğimiz için görev yapıyor olabilir. Eğer böyle polisler görev başındaysa onlardan toplumu korumak için yeni bir güvenlik sistemine acilen gerek var demektir.

Olayı televizyonda izledikten sonra Internet’te gazetelerde aradım. Haberi bir yerel gazetede buldum, orada kaynak olarak Milliyet’i gösteriyordu (1). Haberdeki şu cümleyi okuyun:

“Elleri kelepçeli (…) ayağa kaldırılırken az önce silah çeken polis memuru şapkasını ve silahının takılı olduğu kemerini emniyetin aracına koyup yanına geldi. Bu polis diğer meslektaşlarının şaşkın bakışları arasında avcunun içiyle savurduğu darbeyle (…)'yı yeniden yere yıktı”

Bu olay yerinin oldukça net bir şekilde videosu çekilmiş. Televizyonda kanımızı donduran, aynen gzetedeki haberde yazıldığı gibi olan görüntülerdi. Hatta daha da fazlası görüntülerde vardı. Yere yıkılmış kelepçeli kişiye diğer polislerin davranışları da hiç normal değildi.

Elleri kelepçeli bir kişiye saldıran polisin bu suçunun yaptırımı çok ağır olmalıdır. Eğer değilse, meclis gerekli yasal düzenlemeleri yapmalıdır, elbette gece yarısı önerge oyunlarından zamanları kalırsa(!)

Bu olaydan sonra ne gibi işlemler yapılmalıydı?

1- Erzurum Emniyet Müdürü, bu olayda, görüntülerdeki polisi hemen görevden alıp savcılığa suç duyurusu yapmalıydı.

2- Eğer, Erzurum Emniyet Müdürü bu işlemleri yapmamışsa, Erzurum Valisi ve/veya Emniyet Genel Müdürü, Erzurum Emniyet Müdürünü hemen görevden almalıydı.

3- Erzurum Valisi ve Emniyet Genel Müdürü gerekli işlemleri yapmamışlarsa, İçişleri Bakanı her ikisini de görevden almalıydı.

4- İçişleri Bakanı gerekli işlemleri yapmamışsa, Başbakan, bakanı görevden almalıydı.

Trafikte ehliyetsiz dolaştığı için yakalanan 18 yaşındaki kişi, elleri kelepçeliyken ne yaparsa yapsın, şiddet uygulanması insanlık ayıbıdır ve insanlık suçudur. Bu suçu işleyen kamu görevlisinin ve bu kamu görevlisini görevden almayanların kamu görevi yapmaları sakıncalıdır.

Bu çok önemli bir olaydır, medya peşini bırakmamalıdır.

(1) Erzurum'da ehliyetsiz sürücünün yakalanması Amerikan filmlerini aratmadı (Milliyet, 27-6-2009): http://m.milliyet.com.tr/NewsDetail.aspx?NewsID=1111373

Ankara, 27 Haziran 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..