Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '16

 
Kategori
Mizah
 

Erzurum ve Karadeniz fıkralarından bir demet

Erzurum ve Karadeniz fıkralarından bir demet
 

görsel netten alıntı


Bugün sizlere fıkra nedir özellikleri hakkında görüşlerimi belirip, Erzurum ve Karadeniz bölgesinden fıkralar aktaracağım umarım beğenirsiniz. Bir yazarın herhangi bir konu veya günlük olaylar hakkındaki görüş ve düşüncelerini ayrıntılara girmeden anlattığı kısa fikir yazılarına FIKRA denir.

Fıkralarda günlük olaylar ve düşüncelerle ilgili konular işlenir. Konular tarafsız bir şekilde ele alınır ve düşünce ön planda olmalıdır ve ayrıntılara inmemeli. Yazılanlar okuyucuya neşeli dakikalar geçirmeli ve ilgisini çekmeli, açık sade akıcı bir dil kullanılmalı. Aşağıda Erzurum ve Karadeniz fıkralarından bir kaçını birlikte sunuyorum umarım biraz olsun sıkıntıları unutursunuz.

NAHİDE ÇELEBİ

YENDİN SANDIM

Erzurumlu hemşerim uçağa biner ama çok istediği halde cam kenarında yer bulamaz. Uçak havalanır, cam kenarında oturan yolcu tuvalete gider bunu fırsat bilen dadaş hemen cam kenarına adamın yerine oturur. Biraz sonra yolcu gelir yerine yanındaki yolcunun oturduğunu görünce: “orası benim yerimdi niçin oturdunuz?” Diye sorunca: Adam : “Vallaha gardaş uçahtan yendiğıni (indiğini) zannettim.” Der.

ORUÇ NASIL BOZULUR

Erzurum’un meşhur Naim Hocasına sormuşlar : “ Hocam remezanda denize girsah oruç bozulir mi?” Nail Hoca cevaplar: “ Vallaha  siz denize girersez oruç bozulmaz ama deniz size girerse oruç bozulur.” Demiş.

UÇAĞIN ARKASI

Uçağa binen Erzurumlu ikinci sıradaki bir yere oturur, biraz sonra o numarayı almış olan kişi gelir bakar ki yerine bir başkası oturmuş. Nezaketle o yerin kendisine ait olduğunu söyleyerek lütfen kalkar mısınız? Diyerek yerine oturmak ister ama Erzurumlu Osman Amca :” Gahmiram” diye direir hostes gelir: “Beyefendi sizin yeriniz arkada lütfen kalkar mısınız yolcu yerine otursun” diye rica eder ama Osman Amca yine: “Gahmiram” diye cevaplar. Hostes durumu kaptana bildirir kaptan da rica eder ama Osman amca yine diretir: “Gahmiram” Bunun üzerine arkadan bir yolcu gelip kulağına bir şey fısıldar Osman amca eşyalarını toplar koşarak uçağın arkasındaki yerine oturur. Yanındaki yolcu dayanamayıp sorar: “ Size bir çok kişi rica etti ön taraftan kalkmadınız ama o beyefendi ne söyledi de koşarak buraya gelip oturdunuz?” Osman amaca adamın kulağına eğilir ve : “Gardaş sus sus kimse duymasın uçağın öni değil arhasi Erzurum’a gidirmiş.” Der.

YÜZME ÖĞRENSEYDİN

Yüzme bilmeyen bir turist denize düşer suda çırpınırken can havliye: “Help, help (imdat, imdat)” Diye bağırır. Yoldan geçen Temel kızgın bir şekilde bağırır: “ Ula İngilizce oğreneceğine yüzme oğrenseydun

ya.” Der.

MASKE

Temel’i ameliyat edecekler doktorlar maskelerini takıyorlar.Temel atılıyor:  “Poşuna maske takmayun pen sizi taniyrum.”

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..