Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

23 Temmuz '08

 
Kategori
Futbol
 

ES ES Eskişehirspor ''efsane'' geri döndü!!!

ES ES Eskişehirspor ''efsane'' geri döndü!!!
 

Fotoğraf:Eskişehirspor Kulübü Resmi Sitesinden


Bütün ''süper lig'' takımlarına duyurulur!

Bu sene ''süper lig'de'' bir efsane takım daha var.. Hatırlatmama gerek var mı? Bir efsane var ki ''o'' geri döndü.. Bana sorarsanız demiyorum! Bence transferlerinizi ona göre yapın kardeşim.. Kim mi bu efsane?

Analarınıza babalarınıza dayıcalarınıza emicelerinize sorun diyeceğim ama ayıp olacak.. Siz yine de öyle yapın ve utanmayın, sorun.. Bu efsane takımın adı ''Eskişehirspor'' taraftarlık tarihi eski olanlar anladılar bile ne demek istediğimi..

Vakti zamanında Anadolu'ya ilk şampiyonluk kupasını getiren şehir, hangi şehir? Demiş olsam size, ilk aklınıza gelen takım ''Trabzonspor'' diye bağırışırsınız değil mi?

Yanlış kardeşim yanlış..

1940 yılında ilk Anadolu'ya şampiyonluğu getiren takım Eskişehirdemirspor'dur. 1940 yılında gruplar şampiyonu ''Eskişehirdemirspor'' ile aynı yıl Milli küme şampiyonu olan ''Fenerbahçe'' 22 Eylül 1940 yılında 19 Mayıs stadyumunda ''Türkiye şampiyonluğu'' için karşılaştıkları maçta.. ''Eskişehirdemirspor'' (burayı iyi okuyun) ''Fenerbahçe'yi'' 3-1 yenerek Anadolu'ya ilk şampiyonluğu getiren takım olmuştur. (hatırlatmama gerek var mı? Ben CİMBOM'luyum da)

19 Haziran 1965 yılında Akademikgençlik-Gençlikspor-Yıldıztepe şehir klüplerinin birleşmesiyle logosundaki bu kulüplerı temsil eden 3 yıldızla Eskişehirspor kurulmuş ve aynı yıl 2.lige bir sonraki yılda, efsana takım olarak 1.lige çıkmıştır.. 1970'li yıllarda fırtına gibi esen efsane takım 3 büyüklerin korkulu rüyası haline gelmiştir…

Bu yıla kadar 3. kez Türkiye 2.si olmasına rağmen şampiyon olmasa da 1970-71 yılında bu başarılarını o zamanki adıyla federasyon, bugünkü adıyla Türkiye kupası olan kupayı Bursaspor'u eleyerek kazanmış ve aynı yıl o zamanki adıyla Cumhurbaşkanlığı, bugunkü adıyla ''süperkupayı''Galatasaray'ın taçsız kralı ''METİN OKTAY’lı'' kadrosuyla 3-2 yenerek kazanmıştır. (öh hö öh hö)

Başarılarından dolayı takıma o yıllarda ''KIRMIZIŞİMŞEKLER'' lakabı takılmıştır. Günümüzde bir sürü şimşek lakablı takım olsa da aynı tadı vermemiştir.

Her maçını 1.lig, 2.lig, 3.lig diye ayırt etmeden tam 25 bin taraftarının önünde oynayan ''Eskişehirspor'' deplasmanda da en kalabalık taraftarı olan takım ünvanını elinde bulundurmaktadır.

Taraflı tarafsız herkesin gönlünde 70 li yıllarda taht kurmuş olan bu takım.. Avrupa'da da sesini duyurmuş, İspanya'nın Sevilla(!) takımını bile dize getirmiştir. (aferin ES ES'e)

ES ES geri döndü!

Öyle hissediyorum ki, bu gelişi diğer gelişleri gibi degil, en azından ben öyle duydum büyüklerimden.. Sen o efsane ruhunla geri döndüysen şayet, eminim ki kendini artık Avrupa'da bile duyurursun ES ES.. Zaten onların seni unuttuğunu da sanmıyorum! Diyorum ki geldin işte. Göster şu takımlara kendini.. Aslında kim bilir kaç takım hırsla senin dönmeni bekliyordur.. Yalan mı?

Allah, çak şu şimseklerini yine! Şu lig denen iddaa cehenneminde.. Kabusu ol her takımın.. O ruh senin içinde zaten var… Sen hiç merak etme! Ben senin için de meleklerle el açıp dua edeceğim.. Zamanında simit paralarını senin maçlarına yatıran çocuklar nasıl varsa, şimdi o çocuklar kocaman adam oldular ve inanıyorum ki bugünde bunu yapacak on binlerce çocuk ve seni bütün yüreğiyle destekleyecek taraftarın var arkanda..

Yeter ki sen, onların tadıyla tuzuyla biberiyle akşam sofralarında ki seyrettikleri keyifleri ve gururu ol.. Onlar geçim dünyasındaki dertlerini, bir an için bile olsa unuturlar senin galibiyetlerinle, onların mutluluğu olursun.. Taraftarın seni bu özlemlerle bekliyor.. Bilirim ki sen, onlara bu mutluğu çok görmeyeceksin.. Yaşatacaksın.. Çünkü;senin taraftarın yıllardır seni bekliyor.. Göster artık dirilişini ve dişini bu kez seni bilmeyenler, seyretmeyenler de öğrensinler bakalım ES ES'i, neymiş?

Şu an, Türkiye'de ve dünya da senin dönüşünü sessizce bekleyen, onlarca, yüzlerce, binlerce taraftarın var..
Onlar şimdiye kadar başka takımların galibiyetleriyle oyalandılar.. Şahsen bende görmek istiyorum seni ES ES.. Biliyorsun ki spor gönlümün bir yanı CİMBOM diğer yanı ES ES..

Korkun dediysek de o kadar da değil canım.. Spor'da kabustur Eskişehirspor ve taraftarı… Onun haricinde tanrı misafiri sayar, sever, şehrine gelen her takımın oyuncusunu ve taraftarını.. Spor onlar için kardeşliktir, centilmenliktir.. ''Çocukken aramızda oynadığımız bir oyun gibi düşünüp öyle gelsinler şehrimize. Biz onları bağrımıza nasıl basacağımızı, çok iyi biliriz'' diyorlardır eminim.. Öyle değil mi Sevgili Eskişehir'liler ve Eskişehirspor'lular?

Valla Eskişehir'in tertemiz ve modern bir şehir olduğunu, tarihi zenginliğini, yemeklerini, gezi alanlarını, ben mi anlatacağım size? Gidin görün!

Bence, ailenizle gidebileceğiniz tek deplasman maçları Eskişehirspor'un maçları olacaktır.. Yenseniz de yenilseniz de bu şehirde geçireceğiniz zamanı, (benden size hatırlatması!) şimdiden tasarlayın ve keyfini çıkarın derim.. Haa bu arada da ''Çiğ böğrek'' yerken de ''Sabiş'' dediydi dersiniz. :)

HOŞGELDİN ''ES ES'' HOŞGELDİN ''KIRMIZIŞİMŞEKLER''

''ESKİŞEHİRSPOR MARŞI''

Kırmızı şimşekler çıktı sahaya
Bütün Eskişehir kalktı ayağa

Çekilsin sert şutlar, atılsın goller
Hepimiz sizlerden zafer bekler

Es Es Es
Ki Ki Ki
Eski Eski Es
Eskişehirden geliyor bu gür ses

Eskişehirspor bizim canımız
Zaferi şanımız, rengi kanımız

Çekilsin sert şutlar, atılsın goller
Hepimiz sizlerden zafer bekler

Es Es Es
Ki Ki Ki
Eski Eski Es
Eskişehirden geliyor bu gür ses

07-12-1977
Güfte : Aziz Bolel
Beste : Hüseyin Erbay

ES ES'le ilgili her türlü bilgiye ulaşabilmeniz için! http://www.eskisehirspor.org/

Melekler yüreğinden öpsün ''ES ES''

Ben kim miyim? Aslen ''CİMBOM'LU'' ama gönüllü ''Eskişehirspor'lu'' Çingen Sabiş.

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..