Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '09

 
Kategori
İstanbul
 

Es rüzgâr es

Es rüzgâr es
 

yaz gecelerinin gökyüzüne hasret kaldık isten ve dumandan / ezgi umut


Rüzgâr çıktı da birazcık nefes alabildik. Es rüzgâr es.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, İklim Değişikliği Konferansı izlemek üzere özel uçakla Kopenhag’a gitmiş . Gitsin yolu açık olsun. Cumhurbaşkanı da 18 Aralıkta gidecekmiş. Onun da yolu açık olsun. İklim zirvesini takip için, Türkiye'den ikisi bakan 114 kişilik heyet gitmiş. Eh, onların da yolu açık olsun.

Benim anlamadığım, Türkiye 'nin imza ve katkı koymayacağı bir zirve için bu kadar masrafa neden gerek duyulduğu. Ne kadar batılılaştığımızı göstermek için bir gövde gösterisi mi?

Bir başka hatırlatmayı da metrobüslerin hizmete girmesi ile İstanbul'da karbon salınımının günde 623 ton azaldığını söyleyen Sayın Topbaş'a yöneltmek lazım?

Kullanıma sokulan düşük ısıl değerli, bol kükürtlü kömürlerin İstanbul karbon salınımına ve hava kirliliğine katkısı ne kadar acaba?

Acaba Metrobüsler ne yakıyor? Kimyada tam yanma sonucu oluşan iki ürün karbondioksit ve sudur da... Kimbilir belki de bu yılki yoğun sisi yani su buharını da metrobüs' lerin devreye girmesine de borçluyuzdur...

Kömür kirliliği sorusunu, konferansı izlemeye giden 144 kişilik yani 12 düzinelik heyetin içinde yurt geneli için yanıtlayabilecek yetkililer vardır sanırım.

15 milyonluk bu kennte, günde kaç istasyonda ve hangi saatlerde ne ölçümleri yapılıyor? Bunu da araştırmak lazım.

Evet, evet rüzgâr çıktı da birazcık nefes alabildik. Es rüzgâr es.


http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=969287&Date=15.12.2009&CategoryID=96

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..