Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '16

 
Kategori
Dünya
 

Esad, "kardeşiz" diyor ama ba'd el-harabü'ş-Şam!

Esad, "kardeşiz" diyor ama ba'd el-harabü'ş-Şam!
 

internetten alınmıştır


Sadece kendi ülkesini değil, tüm İslam coğrafyasını kurt'a kuşa yem eden Esad'dan mesaj gelmiş: Kardeş olmak zorundayız, diyor Bay Beşar...

Milliyet.com.tr'de yer alan habere göre eski bakanlardan Şükrü Sina Gürel görüşmüş Esad'la... Esad görüşmeden sonra, Türkiye'ye bir mesajınız var mı, sorusuna, muhatabına iki adım yürüdükten sonra: Kardeş olmak zorundayız, diye cevap vermiş.

Tam bad el-Harab'ül-Basra durumu... Ama bu defa, Bad el-Harabü'ş-Şam... Şam harap, Suriye halkı perişan olduktan sonra hangi kardeşlikten bahsetiyorsun Esad!...

Türkiye, defalarca ayağına gelip adeta yalvardığında burnunun dikine gittin ya da etrafındaki Baas kafasına teslim oldun... Sonunda "ülken" emperyalizmin ayakları altında çiğnendi... Şimdi mi kardeşlik aklına geldi?

İran'ı arkana aldın, Rus'u koluna taktın en yakının Türkiye'ye tekme attın... Sonuçta ne oldu?... Ülken de, aslında hiç bir zaman senin olmamış "milletin" de yüz yılın perişanlığını yaşadı.

Tahtın uğruna, insanlarını kurda kuşa yem ettin...D ünyanın tüm akbabaları kanlı coğrafyanda uçmaya başladı... Kan döktükçe kurtulurum sandın ama döktüğün kan sonunda gelip gırtlağına dayandı.

Tarih, seni, kendi ülkesini ve milletini satan adam olarak hatırlayacak Esad!... Hemen yanı başında aslanlar gibi sana destek olan, aynı kaderi paylaştığın Türkiye gibi bir "kardeş" dururken gittin başka kapılarda dost aradın... Elin dostluğu ne kadar sürer görmeye başladın... Şimdi mi kardeşim diyorsun...

Oysa, bu Türkiye sana "kardeşim" demişti... Bütün mesele ülkendeki Sünni çoğunluğu da vatandaş sayman, onlara da kimlik ve siyasi haklar tanımandı. Eğer, bunu yapsaydın şimdi daha demokratik ve daha güçlü bir Suriye'nin lideri olacaktın.

Ama senin atadan gelen gurur ve kibirin seni mağlup etti... Türkiye'nin önerilerini elinin tersiyle ittin... Kendini çok güçlü zannettin... Gücünün ancak mazlumları katletmeye yettiğini şimdi anlamaya başladın.

Kendi ülkeni yaktın da kıvılcımlarını bize de sıçrattın ey akılsız Esad!... Şimdi mi yangını söndürmeye çalışıyorsun... Bad el-Harabü'ş-Şam'dan sonra mı?

Evet, Bay Esad, Suriye ve Türkiye kardeş olmak zorundadır; çünkü zaten kardeştir.. .Ancak, bu kardeşlikte senin yerin yok artık... Sen, yaptıklarının hesabını vermeye mahkumsun!

Suriye'de kan durup akbabalar dağıldığında Türkiye-Suriye kardeşliği en sağlam temeller üzerinde yeniden inşa edilecek...

Eğer, hala yaşıyor olursan sen de bunu uzaktan izleyeceksin Bay Beşar!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..