Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '16

 
Kategori
Dünya
 

Esad ile savaşacak mıyız?

Esad ile savaşacak mıyız?
 

sondakika.com


Bilmiyorum... Bu ancak Genel Kurmay’ın envanterinde yazılıdır. Neler olacak…? 
 
Biliyoruz ki ordumuz neredeyse El Bab’ın kapısında takıldı kaldı. Bu arada iki vatan evladını da DAEŞ’e kaptırdık. Kimbilir nerede şimdi bu yavrular…?
 
Hadi diyelim El Bab’ı aldık.. Önemli bir hedeftir. Ordumuz buradan yeniden Doğu’ya dönerse Münbiç’e, dolayısıyla Kürtlerin üzerine hareketlenecektir… Yok orada, “dur!” derlerse bu kez; Batı’ya yani Halep’e yönelmek var ki… Bu ne demektir.?
 
Halep’in savunması kırıldı kırılacak. Eğer buradaki savunmadaki insanlar teslim olmazsa, belki de, bombardımanlarda 300 bin insan daha ölecektir. Halep’teki katliam hiçbir soykırıma benzemiyor. Burada elbirliği ile insanlar göz göre harcanıyor, ölüyorlar… Buradaki insan harcama makinasının zalimleri başta Esad olmak üzere, Rusya ve ABD olarak tarihe geçiyorlar
 
Peki, eğer Batı’ya dönersek o zaman karşımıza doğrudan Esad’ın güçleri çıkmayacak mıdır? Ve arkasında her zaman olduğu gibi Rusya…
 
Burada maç Türkiye’ için ya bitecek, veya  “Allah Allah ..” diye gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz.
 
Halep burçlarında, Rusya ile ABD birbirlerine çaktırmadan peşrev çekiyorlar.
 
Putin, olayların hareketlenmesi veya anlaşmak için, Trump’un sorumluluk almasını bekliyor, herhalde… O da olur ve her iki tarafın gerçek yüzünü görürüz.
 
Trump bizim için nedir, ne ifade ediyor..?  Bunu açık açık göremiyoruz. Ama dün Obama’yı desteklemeyen, bugün Trump’ı destekleyen Komutanların çelişkili konuşmaları, her an her şey olabilir anlamını taşıyor.
 
Belli ki, Trump babamızın oğlu değil, kendisine buradaki komutanlar ne anlatırlarsa, ona herhalde inanacak, “Olur…” diyecektir.. Yani makara başa sarılacaktır. Göreceğiz…
 
Diğer yandan, Suriye – Esad güçleri ile karşılıklı el-ense çektiğimiz çok belli… 24.Kasım’daki Suriye uçaklarının Türk askerlerini bombalaması da neydi öyle? Bunu kimin izniyle ve bilgisiyle yaptılar..  Bu bir intikam dalışı değil miydi? Yani bir çeşit el “ekibiyle” gerdeğe girdiler, ki olay arkasındaki Ruslar “Vallah billah biz yokuz…” diyorlar. Yalan mı? 
 
Erdoğan istediği kadarıyla Putin ile günde iki kere telefonla konuşsun… Putin anladığım kadarıyla durmadan eski defterleri karıştırıp duruyor… Kim demiş : “Ayıdan post, Rusya’dan dost olur mu?” diye. Onu bir kez de atalarımıza soralım. Onlar bu sorunun yanıtını çok iyi bilirler.
 
Biz de önümüzdeki havuçla… (Peki, Şangay önerisi  “havuç değil de, ne yani..!” ) Şimdilik yeni ufuklara doğru uçarak yol alıyoruz. Hadi hayırlısı… Yakında Şangay’da Başkanlık yapacakmışız. Hayırlısı Allah'tan… Yürümesini öğrenemeden, uçmaya çalışıyoruz galiba.
 
“Şangay Birliği” nedir? Demokrasisi olmayan ülkelerin Diktatörleri arası işbirliği. Vaa mı bunun başka izah tarzı.
 
AB olmazsa, Şangay olsun… Ne yani! Diyebilir miyiz? Biraz zor gibi geliyor bana… Çünkü hemen ayak üstü hesap edemediğimiz o kadar şey var ki, onu ancak iş adamları hesaplayabilirler… Onlar, zaten şimdiden hop oturup, hop kalkıyorlar… Şangay mışş…
 
Dolar dün 3.40’dı bugün 3.50… Yarın?? Varın siz hesap edin… Oooo… Gitti gider…
 
Büyük AVM’lerin ünlü mağazaları artık milleti korkutmamak için etiket koymak adetini kaldırmışlar. Normal… Zaten fiyatlar dünden bugüne kaç kez değişiyor. 
 
Tabii, bu noktada yeniden sormak gerekebilir? Rusya’yla veya ABD ile de savaşacak mıyız? Çünkü gittiğimiz yerlerde bulunan acaip adamların arkasında kimler var. Sözgelimi:
 
Esad’ın arkasında kim var…?
 
Suriye’deki Kürtlerin arkasında kim var…?
 
Biz gide gide bir taşa toslayacağız. Bu adamların arkasında ise kimlerin olduğunu ayan beyan biliyoruz… Peki nereye ?  (Quo Vadis..?) Soralım, uyaralım da, ondan sonra taraflar, taraflarını bir kez daha çok iyi bilsin.
 
Ondan sonra : “Aaa… Bunların arkasından Ruslar çıktı… Aaa… Bunların arkasından ABD çıktı.. “  demeyelim. Adamlar ayan beyan zaten oradalar..
 
Hele Rusya, Suriye ile anlaşma imzalamış. Adamlar zaten 49 yıl oradalarmış.. Kim karışır? Eh biraz Trump?? Ama bir kere, adam kafasını kaldırıp, Don Kişot gibi yel değirmenleriyle savaşmaktan vazgeçip, gerçek savaş sahasına inse… Ondan sonra görür Anyayı, Konyayı ama bana göre biraz geç kalır… Adamlar 49 yıl oradalar be… Onlara bu imzayı kim yalatabilir.
 
İşler çok kötüye gidiyor Çokk… Trump da bu işleri görüp, Obama’yı geri çağırmazsa ben de neyim?
 
Obama şimdi zilleri takıp oynuyordur… Niye..?
 
Suriye’yi ve dünyayı Trump’a kakaladım, diye… Ha.. Haa.. Haa…
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..