Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Esad Suriye’yi bitirecek

Esad Suriye’yi bitirecek
 

Tarih boyunca, zalimlik yapanlar, katliamlar yapanlar, işkence yapanlar muhakkak sonları berbat olmuştur. Rezil rüsva olmuşladır. Tarih onları zalim, gaddar, katil, kötü olarak hep anlatılmıştır. Firavunlar, Nemrutlar, Ebu Cehiller hakkında söylenmiş ve yazılmış olanlar gönümüze kadar gelmiştir. Bu da Cenab-ı Allah’ın (cc) bir takdiridir.

Bugün de Firavunlar, Nemrutlar, Ebu Cehiller, Şeyhler, Krallar bulunmaktadır. Ancak, isimleri, bedenleri, yaptıkları ve taktikleri değişmiştir. Yani anlayacağınız Firavunlar, Nemrutlar, Ebu Cehiller, Şeyhler, Krallar hala içimizde, hala yanı başımızda yaşamaktadırlar.

İşte Saddam, işte Esad ve babası, işte Mübarek ve daha niceleri.

Ülkesinin insanlarına eziyet eden, insanlarını öldüren, açlık ve sefalet içerisinde inim inim inleten; ülkesinin paralarını başka ülkelerin bankalarındaki gizli hesaplarına yatıran, başka ülke yöneticilerin dost edinenlerin, onların direktiflerini emir telakki ederek yerine getirenlerin sonu budur. En ufak bir çalkantıda merinde olduğu ülkelere giderek belki zevki sefa içerisinde yaşayanları gördüğümüzde, duyduğumuzda, aklımız, mantığımız bir türlü kabul etmez, kabullenemez.

Irakta, Suriye’de, Mısır'da, geçmişte daha birçok ülkede yüzbinlere varan insanlar öldürülmüş, Dünyanın hamisi olduğunu sanan ABD ve diğer dünya ülkeleri seslerini çıkarmamışlardır. Hele bu kargaşa ve çalkantıların olduğu yerler İslam coğrafyasındaki Müslüman olan ülkeler ise; muhalifler iyice birbirlerini yesinler, vursunlar, öldürsünler, bitirsinler diye bıyık altından gülerler. Ülke yakılıp yıkıldıktan sonra, bir kurtarıcı edasıyla, gerekeni sözde yaparlar; ama bunu yaparlarken bir taraftan da, yeraltı ve yer üstü çeşitli zenginliklerine de el koyarlar, yıllarca kullanma haklarını da elde ederler ve sömürürler. Kendilerinin sözünden çıkmayacak bir yönetim başa getirirler.

İşte Irak ve Suriye, işte Mısır… Ancak insanlar uyanıyorlar, artık kabullenmiyorlar.

Şimdi ABD, Suriye ordusuna müdahale etmeyerek, mevcut yönetimi görevden uzaklaştırmazsa, diğer dünya ülkeleri karşısında itibarı sıfıra inecek ve Esad daha çok Kimyasal silah-bomba kullanma azmi, kararlığı, gücü ve kendisine olan güveni artacak. Suriye’ye yapılacak veya yapılmayacak bir müdahale ile kimlerin sözünün arkasında durdukları ve samimi oldukları ortaya çıkacaktır. ABD’nin, AB’nin, Birleşmiş milletlerin ve bağımsız ülkelerin varlığı ve yaptırım güçleri görülecektir.

Esad yönetimi feshedilmelidir, Halkın içinde yer aldığı bir yönetim işbaşına getirilmeye çalışılmalıdır. Ülke savaş kargaşa nedeniyle yerlerinden yurtlarından edilen 7 milyona yakın kişi acilen evlerine dönmelidir. Bir ateş içerisine girmesi muhtemel Türkiye bu konuda daha çok, inisiyatif alarak, komşuluk görevini yerine getirmelidir. Çünkü çıkan ve gittikçe harlanan ateş bizleri de yakıyor, kavuruyor bizim de yüreğimiz yanıyor ve insanlarımız ölüyor.

Görünen o ki Esad ve ordu yönetimi her halükarda Suriye’yi bitirecek, belki birçok ülkenin sömürgesi durumuna düşecek. Esas olan çok insan ölmeden, öldürülmeden, bir an önce bu ateş söndürülsün ve bir an önce bu akıtılan kanlar durdurulsun.

Tarih her zaman Saddam, Esad ve babası gibi olanları hep nefretle, katillikle anacaktır.

 

Kerim Baydak

kbaydak61-artan@hotmail.com

   

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..