Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '13

 
Kategori
Sinema
 

Esaretin Bedeli / The Shawshank Redemption

Esaretin Bedeli / The Shawshank Redemption
 

http://yoncademirel.blogspot.com


Uluslararası film veri tabanı (www.imdb.com) tarafınan izlenmesi gereken 250 filmin en başında Esaretin Bedeli bulunmaktadır. Listedeki yerini uzun zamandır koruyan film 1994 yapımı ve Stephen King'in Rita Hayworth ve Shawshank Kefareti adlı romanından uyarlamadır.

Tamamı hapishanede geçmesine rağmen öyküsünün akıcılığı ve muhteşem oyunculuk sayesinde son dakikaya kadar heyecanla izlenen ve hatta defalarca izlenirse dahi zevk alınabilecek bir film Esaretin Bedeli. Başrollerinde Morgan Freeman ve Tim Robbins var.

Parlak bankacı Andy Dufresne (Tim Robbins) karısını sevgilisiyle birlikte öldürmekten suçlanarak Shawshank hapishanesine gönderilir. Masum olduğunu defalarca açıklamasına rağmen tüm kanıtlar Andy'nin karısını öldürdüğünü işaret etmektedir.

Hapishanede farklı olduğunu kısa sürede kanıtlayan Andy, hapishaneye türlü türlü şeyleri sokmakla ün yapan mahkum Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman) ile tanışır. Ellis'ten yardım istemeyle başlayan tanışma Andy'nin zekasını kullanarak diğer mahkumlara jestler yapması ve hapishaneye farklılık yaratmasıyla gelişir ve bir dostluğa dönüşür.

Hapishane kütüphanesini güzelleştiren Andy, mahkumlara yaşam sevinci vererek tüm hapishaneye renk katmıştır. Andy'nin bankacılık becerileri ve zekasını fark eden mahkeme müdürü para aklama operasyonunda Andy'yi kayıtlarını tumak için kullanır ve Andy böylece gardiyanlar tarafından koruma altına alınır.

Konusunu okumakla yetinenlere çok ilginç gelmeyecek bir film belki de Esaretin Bedeli. Hikayenin kurgusu ve muhteşem oyunculuk sayesinde sizi alıp götürüyor ve filmin sonunda izlemiş olduğunuz için çok mutlu oluyorsunuz.

Dünya üzerinde birçok ülkeden insanların bağımsız şekilde değerlendirdikleri film imdb'de 9.3 puana sahip. 10 üzerinden alınan bu puan, filmin çok kişi tarafından tam puan aldığını da gösteriyor.

İzlemeyenlerin kesinlikle DVD'sini edinip izlemelerini tavsiye ediyorum, izleyenler ise farklı bir tat bulmak adına tekrar izleyebilirler, zira film gerçekten çok etkileyici.

İyi seyirler!

 
Toplam blog
: 68
: 411
Kayıt tarihi
: 18.08.12
 
 

10.kuşak İstanbullu bir ailenin en küçük çocuğuyum. Hayatım hep İstanbul'da geçti. Üniversite ve ..