Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '18

 
Kategori
Sinema
 

Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)

Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)
 

Yönetmenliğini Frank Darabont’un yaptığı ve baş rollerini  Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, James Whitmore, Clancy Brown’un paylaştığı muhteşem eğitici bu filmi izlemek için hala vaktiniz var. Hayata dair bir çok ders çıkarabileceğiniz ve bunları biraz canınız acıyarak biraz da hayatınıza katacağı dersleri uygulamaya başlamak için heyecanlanacaksınız.

Film, başarılı ve genç bir bankacı olan Andy Dufresne’nin karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilmesi ile başlamaktadır. Gideceği hapishane Shawshank’tir. Burada bir çok arkadaş edinecek ve onlardan öğreneceklerinin yanı sıra onlara bir çok şey öğretecek ve hapishaneye yeni bir renk getirecektir. Başta Red olmak üzere bir çok arkadaşı Andy’e destek olacaktır.

Andy, hapishane yaşamına uyum sağlamaya çalışırken sosyal hayatında sahip olduğu tecrübeleri, bilgisi ve kuralları ile de etrafındaki insanları etkilemeye başlamıştır. Zekası ile yaşayacağı bu mahkumiyet hayatını canlı tutmaya ve oradan da kendisine çıkaracağı tecrübeleri dikkate alarak burasının onun için bir okul olduğunu düşünmeye başlar. hapse girdiği günden itibaren kimseye burada olma sebebini anlatmaz ve günü gelip anlattığında edindiği arkadaşlıkların faydasını görecektir.

Hapishanedeki çalışma şekilleri, gardiyan kuralları ve asla aşılamayacak gibi görünen sığ beyinlere de ışık tutacaktır. Onun sayesinde yapılan kütüphane, aklı başına gelmeyen garidyanın başına gelecek adaletli cezalar ve aslında bir yanda kafasından asla çıkarmadığı buradan kurtulma yolu ve çalışmaları....

Andy ve arkadaşları belki de daha önce Shawshank’te asla olmayacak denilen yenilikler yaparken, Andy burada olma sebebini paylaşması ile beraber kurtulmak için ilk adımı atmıştır. Andy hapishaneden kurtulabilecek mi, gerçek suçlu kim, hapishane de neler oluyor, Red ve Andy birbirlerine nasıl yeni fikirler verebiliyorlar ve benzeri sorular ile filmin sonunu büyük merak ile bekleyeceksiniz.

Herkesin hayatında izlemesi gereken kıymetli bir yapım olan Esaretin Bedeli filmini daha fazla vakit kaybetmeden izlemenizi şiddet ile tavsiye ediyorum.

Genç ve başarılı bir bankacı olan Andy Dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir ve Shawshank hapishanesine gönderilir. Burada başta Red olmak üzere yeni arkadaşlar edinir. Hapishane yaşamını uyum sağlamaya çalışırken diğer yandan da bilgisi ve kültürüyle etrafındaki insanları etkilemeyi başaracaktır.

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..