Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Esaretten kurtulmak (mı? O da ne?) 3

Esaretten kurtulmak (mı? O da ne?) 3
 

Esaretten kurtulmak (mı? O da ne?) 3


"Gerçekten engellerinizi aşmak ve hayatınızı değiştirmek istiyor musunuz? " diye sormuştuk son sorumuzu?

Çoğu zaman cevabımızın evet olduğu bir soru ancak sadece kelimede kalan ve çok az zamanda eyleme dönüşen bir evet. Engelleri aşmaya, hayatımı değiştirmeye evet ama bu değişiklik için aksiyon almaya hayır. Peki nasıl yapabilirsiniz. Nereden başlayabilirsiniz?

Öncelikle değişikliği istiyorsanız bir eylem planı yapmalısınız hayatınızla ilgili. Bu eylem planınızı yapmadığınız sürece hep havada kalacaktır düşünceleriniz. GERÇEKTEN ne istiyorsunuz "SİZ" ve olması için ne yapmalısınız? Nelerden vazgeçebilir nelerden vazgeçemezsiniz değişim için? Yukarıda yazılı soruları sorun kendinize ve cevaplarının da mutlaka kağıt üzerinde olmasına dikkat edin. Kağıdı sürekli gözünüzün önünde tutmanız iyi olur , çünkü burada size birşeyler yapmanızı tembihleyen ebeveyniniz değil kendinizsiniz. Sonucu siz seçtiniz , yolu siz belirliyorsunuz ve yürümek de yine size kalıyor.

Herkes için farklı süreçler olduğu için buradan herkese uygun bir reçete vermek tabiiki doğru değil , dahası yaşam koçları bu tarz reçeteleri vermeye zaten sıcak bakmazlar. Sadece sizin istediğiniz konularda size yol arkadaşlığı yapabilirler. Bu durumlarda tavsiyem, takıldığınız konularda ya da ilerleme kaydedemediğiniz noktalarda önce kendi iç sesinize kulak verin sonra da yardım için koçunuza başvurun. Aslolan sizsiniz ve aslında sizin başaramayacağınız hiç bir şey yok hayatta. Son olarak şu ana soruyu kendinize defalarca sormanızı istiyorum , sizi tamamıyla tatmin eden cevabı alana dek...

"Ben GERÇEKTEN ne istiyorum?"

Cevabı sadece siz biliyorsunuz...

Sevgiyle kalın... 

 
Toplam blog
: 20
: 532
Kayıt tarihi
: 09.01.07
 
 

Uluslararası Koçluk Derneği (IAC) onaylı profesyonel yaşam koçu sertifikasına, Uluslararası Koçlu..