Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

Esas sorun; fenerbahçelilerin birincilik dışında hiç bir sonucu "hazmedememe"sidir!

Esas sorun; fenerbahçelilerin birincilik dışında hiç bir sonucu "hazmedememe"sidir!
 

gerilimsiz bir lig, gerilimsiz bir futbol.


9 Haziran 2009 tarihinde yazdığım blogda 2006 yılında oynanan Denizlispor-Fenerbahçe maçı ve Daum'dan bahsetmiştim.

".. hazır Daum fenerbahçeye dönüyorken, ben bugün sizleri transfer konusundan uzaklaştırarak tekrar 2006 yılına götüreyim ve o dönem takımın başındaki Daum’a da hoş geldin diyeyim istedim."

diyerek başladığım yazımı

"Hoş geldin fenerbahçeyi üst üste 3 yıl şampiyon yapacak Sayın Daum. Umarım anılarımızı tazeleriz sizinle.."

diyerek bitirmiştim. (İlgi duyanlar için bu yazımın linki aşağıdadır)

Yazdığım gibi de oldu ve Daum'la anılarımızı tazeledik.

İstesem de istemesem de mutluyum.

Bu sezon sonu fenerbahçe hakkında yapılan geyikleri de günlerdir hepimiz okuduk, onlardan bahsetmeyeceğim. Benim üzerinde durmak istediğim konu başka.

Son dakikada kaybedilen şampiyonluğun yarattığı travmayı atlatabilmek kolay değil kabul ediyorum. Hele bunu 4 yıl sonra ikinci kez yaşıyor olmak, üstüne bir de anons skandalının eklenmesiyle trajikomik bir hal almış olması da kolay kabul edilebilir bir durum olmasa gerek. Üstelik lig tarihinde bunu sizden başkası yaşamadıysa eğer, bu acıyı anlamalarını beklemeniz de mümkün değil.

Ancak yine de kimin ne kadar sevineceğine karar vermek de fenerbahçelilerin işi değil.

Şampiyonluk Bursaspor'a kaybedildiği için sevinmenin sadece onların hakkı olduğuna karar vermek fenerbahçelilerin yetkisinde değil örneğin. Ya da lig sıralamasında daha geride olanların fenerbahçelilerden daha fazla üzülmeleri gerektiğine karar vermek de fenerbahçelilerin işi değil. Ya da vakti zamanında 6-0 yendikleri Galatasaray taraftarlarının buna sevinmek yerine hala o maça üzülmeleri gerektiğine hükmetmek de fenerbahçelilerin yetkisinde değil.

Efendim, başkasının şeyiyle bilmemne yapılmazmış, kendi sıralamanıza göre konuşunmuş. Yahu daha 3 hafta önce siz Galatasaray'ın şeyiyle (Bursaspor'la berabere kalması sonucuyla) şampiyonluk havasına girmediniz mi? Hatta o maçtan önce bir hafta boyunca antu.com gibi internet sitelerinde Galatasaray'ın Bursaspor'a yatacağını yayınlamadınız mı? Siz Galatasaray'ın üzerinden sevinirken iyi de, sizin son dakikada yaşadığınız hüsrana başkalarının sevinmesi neden başkasının şeyi oluyor ki? Kimsenin şeyi değil, fenerbahçenin trajikomik başarısızlığıdır insanları mutluluk nedeni. Başkasının şeyiyle lafı ise, ancak o yolla kendileri için bir başarı bekleyenler için söylenir, onlara yakışır.

Bir de bir büyük yalan var: Aynı şey Galatasaray'ın başına gelseymiş fenerbahçeliler sevinmezmiş, çünkü onlar sadece kendi takımlarıyla ilgilenirmiş. Bu zihniyetle Kadıköy'deki maçlarda Galatasaray'ın Avrupa'daki rakiplerinin pankartını açan ve bayraklarını sallayan zihniyet aynı zihniyettir, yerseniz..

Fenerbahçe ve diğerleri.. En son buna takıldılar. Fenerbahçe tek büyükmüş, herkes fenerbahçeye düşmanmış, fenerbahçe bir cumhuriyetmiş, herkes bir gün fenerbahçeli olacakmış (Bu kadar saçma sapan bir slogan daha duydunuz mu hiç?), herkesin tek amacı fenerin başarısızlığıymış!

Hem kimsenin seni sevmediğiyle övüneceksin, hem de bundan şikayet edeceksin! Hem neden herkesin sana düşman olduğunu anlayamayacaksın hem de bunun nedenini sorgulamak yerine fenerbahçe düşmanlığını kara cehalet ve kör fanatizm olarak niteleyeceksin! Hadi canım sen de!

Ligin gerim gerim gerilmesinin ve fenerbahçeye düşmanlık yaratan zihniyetin ana nedeni; fenerbahçelilerin birincilik dışında hiç bir sonucu HAZMEDEMEMESİDİR.

Yoksa buna itiraz mı ediyorsunuz? O zaman size Aziz Yıldırım'ın fenerbahçe dergisinin 2010 Mart sayısında yazdığı yazıyı okumanızı öneririm.. Bakın bakayım Aziz Yıldırım'ın yazdığıyla benim söylediğim arasında bir fark var mı?

Bunun yanı sıra, aslında Bursaspor'un şampiyonluğu, düşmanlıkların sona ermesi ve hep beraber temiz ve zevkli bir lig yaşamamız için iyi bir milad olabilirdi. Ama Aziz Yıldırım'ın son açıklaması, buna fırsat tanımayacağını, gündemi değiştirmeyi ve hedef saptırmayı tercih ettiğini bir kez daha göstermiştir.

İlgi duyanlar için 9 Haziran 2009 tarihli yazım:

http://blog.milliyet.com.tr/Su_meshur_Denizli_maci_ve_Daum_/Blog/?BlogNo=185012

...

Yazarın notu: Fenerbahçenin neden sevilmediği ayrı bir yazı konusudur, anlamak isteyene..

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..