Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Esatlar Köyü

Esatlar Köyü
 

Köy, Tavşanlı’nın 37 km güneybatısında Tavşanlı-Çavdarhisar yolu üzerinde bulunur. Küçükce şirin bir köy. Köye içinden geçerek, 2-3 km doğuya doğru gidildiğinde dar bir vadi içerisinde yemyeşil çayır ve ağaçlar ile kaplı dar bir alana gelirsiniz. Buradan 500 m kadar sağ tarafınıza, dar bir patika yoldan giderseniz karşınıza gizli bir cennet çıkar. Burası Susurluk nehrini bir kolu olan (Adranos) Kocaçay’ın doğduğu ve kaynağının bir kısmını aldığı yerdir.

Çam ormanları arasında çukur bir vadinin içinde bulunan bu yer iki bölümden oluşur; birinci bölüm geniş bir otlağın yer aldığı cayırlık bölüm, diğeri yukarıda sözünü ettiğim patikadan girilerek varılan yer. Adeta canlı bir akvaryum, koca koca balıklar, tertemiz berrak ve buz gibi bir su. İçmeye doyamayacağınız kadar tatlı, berrak ve tertemiz. Dedim ya “GİZLİ BİR CENNET” adeta.

Yazın buz gibi olan bu suda isterseniz balıklarla birlikte yüzebilirsiniz, tabi soğuk suya dayanabilirseniz. Su kayaların yarıklarından çıkar burada, birkaç yerden kaynağını alır çay burada. Sonra yukarıdan gelen kolla birleşerek Kocaçay’ı oluşturur ve kuzeybatıya doğru (Ulubat Gölü'ne) akışına devam eder.

Yazın çevreden, özellikle Tavşanlı’dan insanlar pikniğe gelirler, balık tutmak, temiz havadan yararlanmak ve dinlenmek için. Bazıları birkaç günlüğüne ya da uzun süreli kamp yaparlar bu cennette.

Fakat, nedendir bilinmez pek korumazlar çevreyi bu gelenler. Sizin anlayacağınız sahipsiz ama görülmeye ve yaşanmaya değer bir yer, bir gizli cennet. Tam ulusal park olacak ve korunacak bir yer burası. Ama kim sahiplenecek, kim koruyacak?

İşte ülkemizdeki binlerce mükemmel yerden biri, sanırım iş bizlere kalıyor...

 
Toplam blog
: 22
: 3684
Kayıt tarihi
: 23.04.07
 
 

Emekli öğretmenim. Kütahya ili Tavşanlı ilçesinde yaşıyorum. Hayatı ve insanları seviyorum. İnsanlar..