Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '09

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Eşcinseller askere alınmalı mı?

Eşcinseller askere alınmalı mı?
 

Türkiye’de askerlik yapamamak için dünyada kullanılan gerekçelerin birçoğu geçerli.

Ancak gelişmiş ülkelerden bazılarının dikkate bile almadığı ve psikoloji biliminin de hastalık listesinden 70’li yıllarda çıkardığı “eşcinsellik” Türk ordusu için askerlik önündeki engellerden biri olarak hala geçerliliğini sürdürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri eşcinselliği, eşcinsellik olarak telaffuz etmek yerine ona “psikoseksüel bozukluk” demeyi tercih ediyor. Yani seks dürtülerinde anormallik olan, her an birini taciz etme potansiyeline sahip olan ya da dürtülerini kontrol etmekte zorlanan sapkın davranışlarla ve psikolojinin de rahatsızlık sınıfına soktuğu bozukluklarla eşcinsellik bir tutuluyor.

***

Ülkemizin son 30 yılına darbe vurmuş terörle mücadelenin yıllardır verdiği kayıplar ister istemez askere gidecek gençleri düşündürür duruma getiriyor. Askerlik Türk milleti için oldukça önemli bir olgu.

Davulla, zurnayla, çalgıyla, arkadaşlarının omuzlarında askere uğurlanan gençler bir başka açıdan bakıldığında aslında savaşa yollanan birer oyuncu.

Sünnetten sonra erkeklik olarak sanılan ikinci olgu olan askerliğe toplumun egemen bakışı da insanlar üzerinde bir baskı unsuru oluşturuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri “oğlum olsa askere yollamazdım” diyen Bülent Ersoy için savcılığa suç duyurusunda bulunarak “halkı askerlikten soğutmaya teşebbüs etmekle” suçlamıştı.

Ne acıdır ki benim de oğlum olsa bende askere yollamak istemem. Bana göre anlamsız bir çatışmanın ortasında bu coğrafyada yaşayan halkların arasında öldürtmek istemem oğlumu!

En azından insanlar askerlikle ilgili düşüncelerini rahatça ifade edebilmeliler.

Bunca gerekçe ve toplum baskısı erkeklerin askerliğe gitmesi gerektiği düşüncesini bir anlamda meşrulaştırıyor.

Askerden kaçmaya çalışmak çok büyük bir ayıp!

***

Peki eşcinseller?

Dünya genelinde yapılan araştırma ile dünya nüfusunun %10’luk bir kesiminin eşcinsel (kadın ve erkek) olduğuna dair tezler ortaya atılmıştı.

Bu kaba hesaba göre eğer dengeli bir nüfus artışı varsa, Türkiye’nin nüfusunun 70 milyon olduğunu varsayarsak bu ülkede 7 milyona yakın eşcinsel var demektir.

Yarı yarıya bir hesap yaparsak 3, 5 milyon gey, 3, 5 milyon lezbiyen yaşıyor bu ülkede…

Muazzam bir rakam!

***

Askerliğe gitmemek için onca sebep varken Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu bilimsel mantığa ters “psikoseksüel” bahanesi eşcinselleri askerlikten uzak tutan bir kavram olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak eşcinselseniz ve askere gitmek istemiyorsanız, bunu o kadar kolay halledebileceğinizi sakın sanmayın. (Eşcinsel olup da bugüne dek askere alınmayan da olmamış ayrıca, siz söylemediğiniz sürece kimse size sormuyormuş zaten…)

Askerlik işlemlerinin yapıldığı askerlik şubelerinden sonra alınan sevklerle gidilen askeri hastanelerde eşcinsellerin eşcinselliklerini kanıtlamaları için türlü bürokratik işlem yapılıyormuş.

Bürokratik işlem deyince öyle birkaç belge filan demeyin. Cinsel ilişki sırasında çekilmiş fotoğraftan, video kaydına, aileyi çağırmaktan, binbir bahaneye kadar eşcinselliği kanıtlama yollarının her birinin denenmesi…

Birkaç yıl önce açıklanan bir raporda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkenin en zengin porno arşivlerine sahip olduğu yönünde tespitler vardı oldukça şaşırmıştım.

***

İnsan hakları ve insanlık gurur ile bağdaşmayan bu fotoğraf karmaşasına bir an önce son vermek lazım.

Eşcinsellerinde nasıl olsa eşcinselim askerlikten yırtarım anlayışından kurtulması lazım!

Askerlik sağlıklı olan bireylerin yapabileceği bir şeyse şayet; eşcinseller kendilerini hastalıklı olarak mı görüyorlar?

Bence askerlik ideolojisine karşı mücadele edilmeli, bırakın cinsel yönelimleri bir kenara!

Eşcinseller askere alınmalı mı? Evet alınmalı ne olacak!

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..