Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Eşcinsellerin Çocuklaması hakkında

Eşcinsellerin Çocuklaması hakkında
 

google


Önbilgi: Facebook grubunda bir kişi haricinde kimse, alıntılamaya izin vermedi hala. Dolayısıyla, olay hala monologda.

+

Soru:

Kulağa delice gelebilir ama... Lubunya’lara özel kiralık rahim olmalı ya... Travestiler çocuk sahibi olabilmeli... Verirsin spermini, siparişini... Alırsın çocuğunu kucağına...

(26 Şubat 2015)

+

X: Ameliyat olmamış bir trans-erkek, kız arkadaşının yumurtalıklarında sorun var diye, kendi rahmiyle cocuk doğurmuştu... Lezbiyenler, sperm bulup aile olabiliyor, trans-kadınlar da olsun tabii ama bu istekler bu ülkede gecmez... Tüp bebek yapacak ailelerden bile evlilik cüzdani isteniyor... Aslinda lgbt bireylerinin sorunlarıyla heteroların sorunlari çok örtüşüyor.

Bildiğim kadarıyla var zaten. İngiliz şarkıcı Elton John 70'inden sonra öyle çocuk yaptı. Şu anda aynı erkekle 2 kere evlenmiş ve çocuk sahibi olmuş durumda. Çocuğun sperrm-babası John, partneri değil. Bir de pasif-katılımcı dişi-anne varmış. Adı belli değil.

Şerh: Evlilik, eşcinselleri heterolar gibi kutsal-aileci yapar ama homofobik veya transfobik yapmaz.

Yani, çocuklu evlilik.

X’e yanıt: X'e ek bilgi: O kişi, ikinci çocuğu doğurduktan sonra, partnerinden boşandı / ayrıldı. Nedeni ihanet diye yazıldı ama bilgi kesin değil.

(26 Şubat 2015)

+

3 tür annelik var: Genetik annelik (yumurtayı veren veya yalnızca kromozomu veren), biyolojik annelik (rahminde taşıyıcı), psikolojik annelik (çocuğa bakan, bu anneanne falan da olmakta bazan).

Çocuk sahibi olmanın, büyük düşünmek olduğu kanısında değilim, tam tersine epeyi küçük düşünmektir kanımca. Ayrıca o hak, kafadan / mücadelesiz verilmiş işte: TC'de bile, sperm-bank'tan çocuk yapanlar var, taşıyıcı anne kullananlar var. Beni başta epeyi ters köşeye yatıran bir şey de olmuştu zamanında: Aseksüeller de çocuk yapmak istiyordu, çarpılmıştım o zaman (7 yıl önce gibi) valla.

Ayrıca, dağlar taşlar sahipsiz bebek / çocuk dolu. Evlatllık edinin bilader, hamilelik takıntınız madem yok.

(27 Şubat 2015)

+

1 lezbiyen-kadın çift özellikle sağır çocuk yaptı. Sağır çocuk, homofobik çocuk veya travesti / homofilik çocuk yetiştirmek, aslında zıtcinsel veya eşcinsel ebeveynin hakkı değil, çünkü ebeveyn hakkı diye bir şey yok. Devrimlerin, adı da Devrim olan çocuklarının, porno satan şeriatçı olduğunu da gördüm. Yineliyorum: İlla ki çocuk isteniyorsa, evlatlık edinilir ve uzaktan sevilir, koruyucu aile gibi. Dünya yeterince insan enciği dolu zaten. Bir de biz katkıda bulunmayalım bu rezilliğe. Kimse de, öyle ya da böyle, iyi anne veya baba olacağını da iddia etmesin lütfen. Kötü ebeveynim diyene raslamadık hiç.

+

Artı: Bu mülklülüktür (possession). Herkes çocuk sahibi olmaktan söz eder, çocuk aidi olmaktan söz etmez. İronik olarak çocuklar. 1990 sonrasında, pedokrasiyi, yani çocukların yönettiği ve dediğinin olduğu aileyi yarattı ki bu Batı'da da böyle oldu. Ebeveynin veya çocukların yönetim dominantlığının ikisi de yanlış. İktidar yok, sahiplik, yönetmek yok. Özgürlük var ve aile denilen kurumda özgürlük olmaz, olmadı, olmuyor ve belki gelecekte olabilecek ama bilimkurgu roman Triton'daki gibi ailelerde belki, var olanlarda değil kesinlikle. Yani çocuk sahibi olmak istemek, hem eşcinsel için, hem de onun müstakbel çocuğu için köleliktir. Düşlenen de budur zaten.

(1 Mart 2015)

+

Dipnot 1:

Bu metnin derlenmesinin temel nedeni, çocuk sahibi olmak isteyen eşcinsellerin de, kısır veya tüp bebek yaptırmak isteyen ama bunda zorlanan zıtcinsellerin, taşıyıcı anne seçiminde kullandıkları cümleleri aynen kullanması ve tıpatıp ayın davranması: ‘Parasıyyla değil mi?’. Sanki pazardan domates beğeniyorlar...

Dipnot 2: Eşcinsellerin zıtcincellerden farkının kalmadığını, bu işte bizden 10 yıl kadar önde giden Batı örnekleri için, 2000’den beridir / 15 yıldır yazıyoruz ve yayınlıyoruz. Şimdi sıra alaturka eşcinselleri değerlendirmekte.

Dipnot 3: Çocuk konusu bu olası metin dizisinin ikincisi oldu. Birincisi, eşcinsellerin de zıtcienseller gibi, enteklere karış kullandığı entekpatik / entel patik  (-fobik değil) dil idi.

(1 Mart 2015)

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..