Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '09

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Eşcinsellik bir tercih mi?

Eşcinsellik bir tercih mi?
 

Eşcinsellik bir seçim midir?

Ben şahsen hayır diye düşünürdüm. Zira hangi bir erkek durup dururken kadın olmaya karar verip yine bir erkeğe cinsel arzu duyabilir ki? Ee sapık ta ondan diye kolay bir cevap üretebiliriz ki çoğu insanın yaptığı da budur. Ve tarih boyunca bu insanlara o gözle bakılmıştır.

Daha küçük yaşlarda henüz cinselliğin bilincine erişmemişken bazı erkek çocukların efemine davranış sergilendikleri görülür ama bir türlü acaba ilerde eşcinsel olur mu diye akla gelmez. Veya gelse bile psikolojik telkinlerle düzeltilebileceğine inanılır. Halbuki çocuğun yaşı kaç olursa olsun eğer gerçekten erkekse bir kız elbisesi giymeyi kabul edeceğine inanmam hele şimdiki nesil içinde.

Bazan okuruz veya duyarız, adam yaşlanmıştır ve birden cinsiyet değiştirmek ister hem de o kadar büyük tepki alacağını bile bile. Özellikle bizim ülkemizde sıradan eşcinsellerin karşılaştığı devasa problemleri ve dışlanmışlıkları göze alarak böyle bir cinsel tercih yapmaları ne derece olasılık dahilindedir? Bazıları özendiriliyor diye ısrarcı ...E o zaman ona da baskı yapalım özendirelim,üstüne para da verelim bakalım oluyor mu görelim...

Son çıkan haberlerde tanınmış modacı Cemil İpekçi nişanlanmış...Herkes nişanlısının kadın olduğunu sanıyormuş da erkek çıkınca şaşırmışlar...

Evet genel cinsiyet kadın ve erkektir. Ama genel de yine insanları iki gözü iki kolu iki bacağı v.s vardır. Ama bazıları çeşitli nedenlerle farklı doğar...Cinsellik ana rahmindeyken ve bir ayı geçtikten sonra belirleniyormuş... İşte bu sırada bilinemeyen nedenlerden dolayı cinselliği belirleyen hormanlar ve özellikle vücudun yöneticisi beyinde alışılagelmişin dışında bazı değişimler oluyormuş.

İsveç’te yapılan bir araştırmayla, gay erkeklerle heteroseksüel kadınların beyinlerinin benzer olduğu belirlendi.Bu çalışmanın sonucunda, cinsel yönelişlerin kökeninde beyin yapısının yattığı ve insanların eşcinsel doğduğu tezi bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Nörologların 90 yetişkinin beyinlerinde yaptığı taramaların sonucunda, gay erkeklerle heteroseksüel kadınların beyinlerinin eşit büyüklükte, sağ ve sol taraflarının simetrik olduğu tespit edildi. Ancak lezbiyenlerle heteroseksüel erkeklerin beyinleri aynı değil, asimetrik ve beyinlerinin sağ bölümleri daha büyük.

Nörobiyolog Ivanka Savic tarafından yürütülen araştırma, benzer yaşlardaki dört gruba ayrılan erkek, kadın, heteroseksüel (karşı cinsi arzulayan) ve eşcinsel 90 gönüllü üzerinde yapıldı. Heteroseksüel erkeklerin beyin scan’lerinde beynin sağ yarısı sol yarısından yüzde 2 daha geniş görünüyor. Lezbiyen deneklerde de benzer oranda bir asimetri gözlendi.

Bu çalışmanın sonucunda, insanların eşcinsel doğduğu tezi bir kez daha kanıtlanmış oldu. Londra’daki Queen Mary Üniversitesi uzmanlarından Dr.Qazi Rahman, beyin gelişiminin ana rahminde başladığını ve insanın eşcinsel olup olmayacağının ana rahminde belirlendiğini söyledi.

Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi’nin yayın organı ’Proceedings of the National Academy of Sciences’te yayınlanan bulgular; ana rahmindeki ceninin maruz kaldığı testosteron seviyesinin hem cinsel eğilimi hem de beyin anatomisini belirlediği şeklinde ipuçları sunuyor.

Araştırma ekibi beyin şeklindeki farklılıkların cinsel eğilimi belirleyen ana unsur mu olduğunu yoksa onun bir sonucu olarak mı geliştiğini henüz açıklığa kavuşturabilmiş değiller. Ancak cinsel eğilimlerle beynin iki tarafı arasındaki hacimsel farklılıklar arasında bir korelasyon olduğunun kesin olarak ortaya çıktığı belirtiliyor.

Bu bilgiler ışığında bu insanları sapıktır diyerek damgalamamak gerekmektedir. Cemil İpekçi şanslıdır ve onu anlayan bir aile içinde büyümüş ve bir meslek edinmesine olanak sağlanmıştır. Ama dışlanan, vebalı gibi görünen ,hiçbir işe alınıp çalışmasına izin vermeyen ve maalesef karınlarını doyurmak için fuhuş yapmaya zorlananlara artık daha insancıl yaklaşmamız ve onların çalışma hayatında kabul görmesini sağlamamız gerekiyor.

Psikolojik destek ve uzunca süren terapiler bu insanların toplum içindeki davranışlarını genel ahlak kuralları dahilinde düzenleyebileceklerini göstermiştir. Ancak bu cinsel kimliklerinden vazgeçme gibi bir sonuç vermemektedir.

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..