Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Esed'i tutanlar, tutmayanlar

Esed'i tutanlar, tutmayanlar
 

Esed Ailesi


Esed’i tutanlar; tutmayanlar

 

Haydi gelin ihtimalleri sıralayalım. Aklımıza geliş sırasına göre. Absürd de olabilir, mantısız da. Olsun. Şunun şurasında sohbet ediyoruz. İstemeyen ciddiye almasın.

Amerika neden Süriye’yi karıştırdı? Eskimiş teori şu (belki doğru, belki hala geçerli). Önce Irak, sonra Libya, Tunus, Mısır. Şimdi sıra Suriye’de. Arkadan da sıra Türkiye’ye gelecek. Amaç ne? Amaç şunlar olabilir. Türkiye’ye ve RTE’ye iyi bir ders vermek. Aynı coğrafyadaki hatta dünyadaki diğer ülkelere de iyi bir ders vermek. Bak benimle iyi geçinmeyenin, bana diklenenin sonu böyle olur haaa demek. Kendilerine daha bağımlı, daha muti (itaat eden), daha söz dinler bir iktidarı iş başına getirmek. Türkiye’yi zayıflatarak ABD ve İsrail’in bölgedeki relatif gücünü ve kontrolünü artırmak. Belki Türkiyeden, önce fedarasyon falan diyerek bir parçayı koparıp, tamamen ABD nin kontrolü altında olacak orta güçte bir kürt devleti kurmak. Olur mu olur, Allah korusun ama Allah genellikle akıllıları ve doğru yolda çabalayanları korur.Bunu önlemenin iki yolu vardır. Bir, iktisaden şimdikinden daha kuvvetli hale gelmek. İki çok iyi uluslararası siyaset bilmek ve uygulayabilmek.Benim uluslararası siyaseti çok iyi bilen ve uygulayabilen olarak bildiklerim,  biri  İngilizler, biri II. Abdülhamit, biri de Atatürk. RTE genel olarak çok hızlı öğrenen biri. Genel olarak da başarılı bir siyasetçi, dış siyaset yönünü değerlendiremeyeceğim ama zeki, kıvrak ve esnek olabilmesi kesin avantaj sağlıyor.

 

 

İkinci sebep, daha basit ve naiv. Diyorlarki mezhepsel. Yani şu meşhur, ezeli ve ebedi sünni, şii, alevi ayırımı, hatta çatışması. Yani başka hiçbir sebep yokmuş da mesela RTE nin Esed’i sevmemesinin sebebi kendisinin sünni olmasıymış. Bilemeyeceğim. O zaman Kılıçdaroğlu’nun Esed’i tutması da mı mezhepsel diye aklına gelir insanın. Geçelim.

 

 

 

Türk aydınının Esed’i tutması, hatta CHP’nin Esed’i tutması tamamen RTE’ye inat. Yani düşmanımın düşmanı dostumdur felsefesi. Size çok komik geldi değil mi, gelmesin. Bakın bugün facebook da ne okudum. Çok meşhur aydınlarımızdan biri sayfasına ve facebook’a  koymuş, beğendim diye tıklamamız için, Esed’in bir sözünü, şöyle; “Eğer ülkemi sevmeseydim Erdoğan gibi ülkemin heryerine Nato füzeleri yerleştirmelerine izin verirdim” Yani demeye getiriyor ki Esed vatanını seven bir lider, RTE de vatanını sevmeyen bir lider”. İnanabiliyormusunuz kendi vatandaşlarından binlercesini hatta onbinlercesini öldürten bir lideri RTE ile karşılaştırıyorlar ve onu vatansever RTE yi de vatanını sevmez hadi daha açık söyleyelim neredeyse vatan haini ilan ediyorlar. Ve bunu yapanlar aydın..... söylemeyecektim ama dayanamayıp söyleyeceğim; profesör.  Eeee profesör böyle yaparsa köşe yazarı ne yazmaz! Çok özür dilerim ama söyleyeceğim, burada tek etken var. RTE’den ve eşinin başörtüsünden nefretin derecesi bazı aydınlarımızın salim düşünebilme yetilerine zarar veriyor.

 

 

 

Yaza yaza yaz geldi, bahçeye kiraz geldi. Daha yazacaktım ama, mürekkebim az geldi. Kalın sağlıcakla.

 

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..