Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '14

 
Kategori
Teknoloji
 

Eşeğe bile binmeyi bilmeyen insanların yaşadığı ülkede 70 tane havaalanı ne işe yarayacak?

Eşeğe bile  binmeyi bilmeyen insanların yaşadığı ülkede 70 tane havaalanı ne işe yarayacak?
 

Yani kabul edelim, biz teknolojiye hazır değiliz. Okumuş kültürlü olabiliriz ama henüz dünyaya açılamamışız. Ülkemizde insanların belki de üçte biri başkent Ankara'ya bile gitmemiştir. Şimdi AKP hükümetinin bu teknoloji atağı tamamen gösteriş. Çemişgezek'e havaalanı yapsan nolur, Çemişgezek'ten Buenos Aires'e sefer mi düzenleyeceksin? Bedava götürsen gitmez. Ne işi var oralarda.

Teknoloji yatırımları ihtiyaca göre üstelik  ortam varsa yapılır. Ben diyorum ki bu ülkenin insanlarının yarısı uçağa henüz hiç binmemiştir. Ülkenin yarısı uçağa hiç binmemiş, sen tutmuş 70 tane havaalanı yapıyorsun. Binmedilerse binsinler mi demek istiyorsun? Tamam binelim. Amerika gidiş geliş uçak parası 1000 lira. Adamın aylık maaşı 1000 lira bile değil. Hani bir aylığımı vereyim gideyim dese gidemeyecek.

Ya biz teknolojiye karşı değiliz ki. Ülkemizde değil 70, 170 tane havaalanı olsun isteriz. Ülkede eğitim, ekonomi ve teknoloji birlikte gelişmek zorunda. Değilse Çemişgezekli Dursun amca jetleri Hoçanlı'nın bayırdan seyreder. Önce karnımızı doyur. Aç karnına, cebimizde beş kuruş yok, viaypide ne işimiz var! Ama işte vatandaşımız saf. Akşam sofraya koyacak ekmeği yok, Tayyib’in havaalanına şapka çıkarıyor. Sen o havaalanında bol bol  hava alırsın hemşerim!

Şimdi AKP hükümeti ekonomi ile ilgili hiçbir şey yapmıyor ya (genel görüntü beni ilgilendirmiyor,12 yıl boyunca fakir halkın geliri bir kuruş artmamış) acayip bir ülke meydana gelecek. Çöplüklerden ekmek toplayan insanlar uçağa binip Paris'e gidecekler. Çok komik ya hahahahaha!

Eğitim gelişsin, insanların geliri artsın, dünyaya açılalım, o zaman tuvalete bile uçakla gidelim anasını satayım! Ülkeniz ve insanlarınız bu teknolojiye henüz  hazır değil sayın başbakan!

 

 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..