Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '21

 
Kategori
Öykü
 

Eşek Kafalı Kartal-bölüm 1

Her şey vaktini bekler. Ne gül vaktinden önce açar. Ne güneş vaktinden önce doğar. Bekle senin olan sana gelecektir. 

                                                          HZ MEVLANA

 

       Kahramanız Halit soğuk bir günde ne yapacağını düşünüyordu , aslında zor bir durumdu 8 yaşında ki kızı onunla 2 haftadır sadece telefonda konuşmuştu sırf annesi ile görüşmedi diye ne yapması gerekiyordu bilmiyordu  Bu Halit in hikayesiydi  bazen garip bazen acı bazen komik bazen de anlamsızdı tüm yaşamlar gibi . Öyle değil mi ki herkes hayatının filim olacağını düşünür bence de doğrudur , her hayatta filmlik anlar vardır.    Halit  sıradan biri gibi gözükse de  , herkes gibi değildi biraz farklıydı , hiperaktifti.   O yüzden mi bilmem ama zor arkadaş edinirdi. Biraz eve bağımlı yaşamanı değiştirmeye çalışıyordu  , daha fazla spor yapıyor ve İngilizce kursuna gidiyordu .  Ev de sorunlar diz boyu eşi ile  ayrı yaşayalı yaklaşık 2 aydan fazla olmuştu , eşi onunla barışmak istiyor fakat O  ne yapacağını bilmiyordu , geçmiş hataları da Kahramanımız korkularını artırıyordu .  Halit    nasıl biriydi , Sanırım ilk önce iyi adamdı Halit ,  öyle kimsenin bile isteye hakkını  yemezdi  ,  birine bugüne kadar hiç iftira atmamıştı mesela ,  hiç hırsızlık yapmamıştı . okulda ki kopyaları saymazsak babasının yanında para almadan çalıştığı için aşırdıklarını.  Belki babası  aşırdığı için ona çok az para veriyordur. Kim bilir , aslında cesur biriydi sadece ilk adım çok zor olurdu her zaman için sonrası biraz zor sonra güveni gelirdi.  Belki de güven duymak için kendine , kendinin bir şeyler başardığını görmesi gerektiği için kendine güveni zor gelişti.   Ama Halit bunu tam anlamıyla hiç hissetmemişti.                   

         Çalışkandı  onun çevreden en ayırt edici özelliği buydu , çalışkan olması ve sabırla işini hep bitirmesi , yıllarca bu özelliği imtihan oldu Onun  için çünkü çok küçük yaşlarda başlamıştı çalışmaya 11 yaşından beri çalışıyor. Tepsi ile lahmacun sattı , talaş ve odun taşıdı , bulaşık yıkadı , hatta 13-14 yaşlarında günde 250 yarım ekmek köfte satan bir köfte arabasının tek başına hazırlıyor bütün satışlarını yapıyor , paraları topluyordu.  Böyle anlatınca ne büyük bir potansiyeli varmış Halit ‘in 13 yaşında bir çocuk sabah 10 dan gece 01:30 kadar çalışıyor , kazandığı paraya sahip çıkıyordu.  Bir de 17 yaşında bir klip seyretmişti dans eden bir çocuk konuşuyordu , ve en sonunda söyle demişti  yaptığım hiçbir hatadan sonra babamı suçlamadım . Halit  hep öyle yaptı hiçbir zaman  bahaneler sığınmak istemedi ,  tabiyki  o da insandı bahane bulduğu zamanlar olurdu ama bunu çok sevmezdi  hatta  bahanelerden nefret ederdi.  Belki de kendine hem adil olur hem de merhamet  gösterirdi. Fakat hiçbir başarısızlığı için ailesini suçlamadı , belki de yalnız başarmak zorunda olduğunu bildiği içindir.                    

         Sosyal ilişkileri hep kötüydü  1 yıl sonra  sürekli bir gittiğin psikoloğun  yardımı ile anlamıştı  , gerçekte sosyal  ilişkilerinde neden bu denli kötü olduğunu ve  neden  çoğu zaman  az arkadaşı olduğu ..  Çok konuşuyor ve sürekli kendi fikirlerini belirtiyordu. Her şeyi için bir fikri vardı.  Bir de  zamanla insanlara güveni kaybettiği için soru sormayı sevmezdi  ,  karşısında ki kişinin ne düşündüğüne  davranışlardan ve beden dilinden  karar verirdi . İş hayatın bu tutum onu bir adım öteye geçirse de sosyal hayata çuvallatıyordu. Ve sonunda hep aynı tepki   her zaman o çocuk tepkisini veriyordu. Ya benim istediğim gibi oyna yada ben oynamam.  Sanki bu hayat sadece onun için vardı.  Sen insanları dinlemezsen insanlar seni niye dinlesin.  Bunu öğrenmesi gerekiyordu .  Bu bencilik mi yoksa kendini beğenmişlik mi , bilmem ama hiç öyle diğer düşüncelere ve insanlara önem vermeyen biri değildi , aşırı egolu  değildi , tam tersiydi aslında  yani bilerek yapmıyordu bunu Halit  , belki de bu hayatta ki en önemli şeye gerçekten dinmeyi öğrenmesi gerekiyordu. Karşın da ki insanların da duyguları olduğunu ,  gösterdikleri  kadar söylediklerinin de önemli olduğunu  Hatta piskologuna yorumlaması için gönderdiği şiirin bile yorumunu dinlememişti. Aynı  seansta psikologu ona şunu söyledi kendini  ve enerjini çok fazla aşka , sevilmeye harcamışsın o yüzden potansiyeli  olan hiçbir şey için vakit ve enerjin kalmamış olabilir demişti. İnanılmazdı spora çok yetenekliydi  , iş olarak kesin yapması gerekiyordu . 35 yaşına kadar  hobi olarak bile yapmadı ,  Çabuktu , aslında zeki de sayılırdı bir de iş hayatında   hayatında insanları iyi motive ediyordu .  Peki iyi bir adam olan Halit neden eşek kafalı idi  ….

 

 

 
Toplam blog
: 12
: 47
Kayıt tarihi
: 30.06.21
 
 

hayat işte ..