Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '21

 
Kategori
Öykü
 

Eşek Kafalı Kartal-bölüm 2

Halit bir ay kardeşinde kaldıktan sonra yaklaşık 2 aydan fazla annesi ile beraber kalmıştı aynı evde yeğeni de vardı.  Annesinin evi ile işi arasında mesafe uzak sayılırdı yaklaşık 1,5 saatte  işine  gidiyordu çalıştığı otel de açık büfe kahvaltıdan  müdürler yararlanabiliyordu.  Halit finans müdürü  olduğu için sabah kahvaltısını 9’dan önce gelince misafirler ile beraber açık büfeden  yapabiliyordu .  Eski bankacı olan Halit 11 yıl bankacılık deneyiminden sonra yaklaşık 2 yıl  iş kurmaya çalışmış fakat başarılı olamamıştı. Bu iki yıl içersin de sarp malzeme satan bir firma kurmuş , aynı zamanda ise finansal danışmanlık da yapmıştı , hatta bir ara 2 ay kadar emlakçılıkta yapmıştı.   Sonra 1,5 yıl  bir kolejde muhasebe bölümünde çalıştıktan sonra 2,5 yıla yakın bir otelin finansına  bakacaktı .  Banka ve diğer çalıştığı işyerlerinde işinde iyi   olan Halit çalışkan ve dikkatli idi , işinde çaba ve iletişim kuvetli idi ama kendi işinde başarılı olamamış ayrıca iletişim becerilerini  nasıl sosyal hayatına yansıtamadığını bilmiyordu .  

Halit ile barışmak için görüşmek isteyen Tuğçe ile  , kızının da inatla isteği üzerine  Eşi Tuğçe ile görüşmeye karar verdi. Eşine  barışmak istediğini ama çekinceleri olduğunu söylemişti. Aslında Halit uzun süredir ayrılmak istiyordu . Hatta bir seferinde eşine seninle evlendiğime lanet olsun , çocuklar büyüğene kadar evli kalacağız demişti. Bu sözlerin üzerine 10 gün sonra  Eşi Tuğçe ayrılmak istediği söylemişti.  3. Defa ayrılalım demişti Tuğçe . ilk  ikinsin de  buna yanaşmaya Halit 3. Kez tekrarda  ayrılalım  demişti  ve eşi Tuğçe evi taşımıştı. Bir hafta içinde annesi ile birlikte  yeni eve taşınan Tuğçe çok kararlı duruyordu . Aslında Halit  ile uzun süre görüşmemişti , hatta çocuklar için bile istememişti. Halit bu tutumunu ,  kesin  karar vermiş ayrılmak istiyor dese de , içten içe kendisini sevdiğini biliyor ve aslında kadınsal bir türdü ile  sevdiğini görmeye dayanamama durumunu yaşadığını hep biliyordu.

Halit eşi ile görüştü , Eşi Tuğçe Ona  açık açık tekrar barışmak istediğini söylemişti , Halit ise ona çekinceleri olduğunu ve kararsız olduğunu söylemiş ve düşünmek için süre istemişti . bir hafta geçmesine rağmen karar veremedi ve eşinden bir hafta daha beklemesini istemişti. Eşi ikinci hafta ne zaman görüşeceklerini sorunca daha karar veremediğini söylemişti. Tuğçe bu duruma sinirlenmiş ve beklenti içine girdiğini beklemek istemediği ve kendisine söz verdiğini belirtince Halit birkaç gün sonra eşi ile görüşmüştü , aralarında ki sorunları daha net konuşan çift birbirlerinden istekleri vardı . Tuğçe özellikle Halit ‘ten daha az  sinirli olmasını geri zekalı gibi kendisini küçültücü sıfatlar kendisine kullanmamasını istedi ayrıca daha anlayışlı olmasını istedi  .  Halit ise eşinden ablası ve eşi ile görüşmeyeceğini söyledi.  Hatta kendi  annesi ve ablası ile görüşmesini istemediğini söyledi . özellikle bir şey hususunda söz verip yapmama gibi bir huyu vardı Tuğçe ’nin özelikle  bu huyundan rahatsız olan Halit eşi Tuğçe bunun kesinlikle  bırakmasını  istemişti  ve eklemişti bir şeyleri  yapmak istemiyorsan yada ikna olmamış söyle ama madem evet dedim ve söz verdin o zaman yap demişti . ayrıca  Tuğçe’den kilo vermesini de istemişti.  

Tuğçe eşi ile görüşmedikleri 4 ay sürecinde kayınvalidesiyle ciddi sorun yaşamıştı , aslında evlendikleri günden beri sorun yaşıyorlardı . görüşmemek  herkes için iyi gelecekti ve en kolayı idi . Tuğçe’nin ablası ve eşi bu süreç de Halit çocuklarını almaya gittiğinde   Halit’i bırak evden apartman kapısında içeri almamışlardı . Halit bu duruma çok sinirlendi ve bir daha onlar ile konuşmamıştı . Aslında bunlar en kolay şartlar idi . diğerlerini ise Tuğçe yapamayacaktı , özellikle kilo vermek konusunda çok istekli gözükse de hemen pes edecekti .

Biraz alışkanlıklar , biraz sevgi , biraz gelecek korkusu ve çocuklar için olsa gerek  Halit ve Tuğçe ikinci defa evliliklerine başlamışlardı , çocukların okulu değişmiş ve okula yakın bir yerde ev aramaya başladılar ,

 

 
Toplam blog
: 12
: 47
Kayıt tarihi
: 30.06.21
 
 

hayat işte ..