Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Eşek partisi kuruldu

Eşek partisi kuruldu
 

İthal İnek Partisi ve Koyun Partisi kurulmalı


Eşek partisi kuruldu

Yazının devamında bugün çıkan bir haberde Irak'ta eşek partisi kurulduğuna dair gerçek bir haber yer alıyor. Aslında biz de çoktan buna benzer bir parti kurulmalıydı. Pek çok isimde parti var ama hala bir eşek ya da bize daha uygun olan "Koyun Partisi" kurulmadı. Belki kurulmuştur da bizim haberimiz olmayabilir. En yakın zamandaki genel seçimlerde görürüz ne olsa. ABD'nin demokrasi getirdiği Irak'ta eşek partisi kurulmayıp da hangi parti kurulacaktı. Beklenildiği eşek partisi kuruldu ve sanırım sonraki seçimlere katılmak için yardım ve destek de istiyormuş. memleketimizde adını bile bilmediğimiz o kadar özgürlük, demokrasi, eşitlik, huzur, güven vaat eden o kadar çok parti var ki hala bir eşek partisinin kurulmamış olması son derece üzücü. Eşekler gibi köylünün her türlü cefasını çeken, her türlü yükünü taşıyan, halkın içinden gelen bir hayvan adına parti kurmak sanırım son derece isabetli olur. Milleti eşek yerine koyan, çalıp çırpan, soyan, sonra başka bir yüzle bukalemun gibi yeniden başa gelen insanların ve partilerin olduğu bir memlekette eşek partisinin kurulmamış olması son derece vahim bir durum. En azından bir koyun partisi olmadı "İthal İnek Partisi" ya da en azından "Haraya Dalan ve Arap Atlarına Tecavüz Eden At Partisi" kurulmalıydı.

Haberin devamı;

Zaman gazetesi

23 Temmuz 2010, Cuma

Irak'ta eşekler adına siyasi parti kuruldu

Mart ayında gerçekleştirilen seçimlerin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hâlâ bir hükümetin kurulamadığı Irak'ta siyaset, bazen ilginç olaylara sahne oluyor. ABD'nin "demokrasi ve özgürlük" getirmek amacıyla işgal ettiği ülkede, demokratikleşme adımlarından nasibini eşekler de aldı.

Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde eşekleri korumak için hayvan severler tarafından kurulan bir dernek, üye sayısı artınca siyasi bir partiye dönüşme kararı aldı. Parti içinde bina isimlerinden kadro isimlerine kadar birçok terimi, hayvan terminolojisinden seçen yeni partinin lideri de önümüzdeki valilik seçimlerinde aday olacaklarını ve rakiplerinden korkmadıklarını söylüyor.

Süleymaniye kentinde faaliyet gösteren Eşekleri Sevme ve Koruma Derneği, "Eşek Partisi" adıyla Irak'ta siyasi hayata atıldı. Eşek Partisi Başkanı Amr Kalul, Cihan Haber Ajansı'na açıklamasında Süleymaniye'de 2005 yılında eşeklerin de bir hakkı ve hukuku olması gerektiğini düşündükleri için onları koruma amaçlı önce dernek kurduklarını ve derneğin üye sayısının artmasıyla bir parti kurma fikrinin ortaya çıktığını belirtiyor. Kalul, dünyanın birçok yerinde daha 19'uncu yüzyılda hayvanları korumak için hayvan sever derneklerin kurulduğunu anımsatarak, "Biz de bu isimde bir parti kurduk, kimse yadırgamasın." diye konuşuyor.

Irak genelindeki dernek üyelerinin parti üyeliğine geçiş yaptığını aktaran Kalul, yaklaşan valilik seçimleri öncesinde diğer partilerle rekabete hazır olduklarını söylüyor. Amr Kalul, bölgede partinin önce garip karşılandığını; ancak insanların zamanla bu isme alıştıklarını kaydediyor.

Partide binaların ve görevlilerin isimleri de hayvan literatürüne uygun biçimde verilmiş. Partinin merkez binasına "han" (hayvan barınma yeri), ilçe ve ilçelerdeki parti teşkilat merkezlerine de "istibal" (handan küçük hayvan barınma yeri) deniyor. Partideki hiyerarşi de büyük, orta ve küçük eşeklere verilen isimlere uyumlu olacak şekilde "himar (en üst düzey yetkili), itan (orta düzeyli yetkili) ve cahş (üye) olarak sıralanıyor.

Kalul, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi'nden mali destek talebinde de bulunmuş. Destek gelirse propaganda faaliyetlerinde kullanmak üzere bir radyo istasyonu kurmayı planlıyor.

Üzerinde eşek resmi bulunan bir kravat takan Kalul'un evinde de çok sayıda eşek fotoğrafı ve maketi bulunuyor. Partinin tabelasında ise mavi bir zemin üzerine çizilmiş gri renkli bir eşek, güzel gözleriyle takipçilerini süzüyor.

(CİHAN)

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..