Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '20

 
Kategori
Telekomünikasyon
 

eSIM nedir?

Şuan kullanmakta olduğumuz, küçülerek nano halini alan plastik sim kartlar tarih oluyor. Bu kartların yerini eSIM almayı hedefliyor. eSIM, doğrudan bir aygıta yerleştirilmiş, programlanabilir dijital bir sim kartdır. Akıllı cihazlarımızın içine yerleştirilecek küçük bir çipten ibarettir. Bu teknoloji eSIM'e uyumlu cihazlara ve kullanıcılarına çok büyük avantajlar sağlamaktadır.

Bu avantajlardan en önemlileri aşağıda yer almaktadır;

- Bakım,erişim,lojistik ve stoklama gibi süreç maliyetleri ortadan kalkacaktır.

- Yeni bir telefon numarası kullanmak veya operatör değiştirmek istediğinizde, sim kartınızı çıkartmadan, kolaylıkla bu işlemleri eSIM sayesinde gerçekleştirebileceksiniz.

- Çift hat kullanan insanlar, iki farklı telefon yaşımak yerine eSIM sayesinde tek bir cihazda çift hat kullanıp işlerini kolaylıkla gerçekleştirebilecekler.

- Tamamıyla dijital olmasından kaynaklı, kaybolma,aşınma vb. sorunlarla karşı karşıya kalmıyıcaz ve bu da eSIM'in plastik sim kartlara oranla daha güvenli olduğu anlamına gelmektedir.

- Son olarak da plastik olmaması, tamamıyla dijital olmasından kaynakla daha çevreci bir teknoloji olarak değerlendirebiliriz.

Küresel Mobil İletişim Sistemleri(GSMA), eSIM teknolojisini destekleyip bu teknolojiye onay verniştir. Bu da yakın bir zamanda dünyadaki bir çok ülkede eSIM uygulamasının hayata geçiçeği anlamına gelmektedir. Türkiye,milli ve yerli imkanlarla eSIM uygulamasını hayata geçiren nadir ülkelerden biri olmuştur. 2021 yılında bu uygulamanın Türkiye'de hayata geçmesi beklenmektedir.

 
Toplam blog
: 5
: 47
Kayıt tarihi
: 16.12.20
 
 

Alperen Burak Ulucan, 1996 yılında Ankara'da dünyaya geldi.Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühen..