Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '17

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Eşini Mutlu Etmek Denilince Kastedilen Aşktır Herhalde

Eşini Mutlu Etmek Denilince Kastedilen Aşktır Herhalde
 

Çok kullanılan ifade. Geniş anlamı var. Böyle olunca eşini mutlu etmekle en çok ne kastediliyor sorusu ortaya çıkıyor. Mesela geçimini sağlamak, güzel sözler söylemek, onu korumak, özgürlüğüne müdahale etmek, her zaman yanında olmak, aşk, ona bir çocuk vermek, güzel giyinmek… Dedik ya çok geniş anlamı var.

Bizim insanımız da bunlardan birini alıp sanki yetermiş gibi eşini mutlu etti diyor. O zaman herkes eşini mutlu etmek için bunlardan birini ya da birkaçını yapıyor.

Para veriyor mesela, başka şey yok. Hediye alıyor ya da. Böyle bir iki şeyle eşini mutlu ettiğini sanıyor.

Bunlar elbette güzel şeyler, eşinizi mutlu eder. Peki yeter mi? Soru işareti…

Bunlardan hangisi olmazsa diğer hepsi olsa bile eşini mutlu etmiş sayılmaz? Tabii ki öncelikle ihtiyaçlar. Ama neyin ihtiyaç olduğu konusunda da insanlarımız bilinçli değil. Bazılarına göre mutlu olmak bile ihtiyaç değil. Mutluluk da yeme içme giyim.

Bana göre eşine sevgi ve ilgi göstermiyorsan diğer yaptıklarının hiçbir anlamı yok. “Ben eşimi seviyorum” Peki sevgini gösteriyor musun?

Aslında ilgiyi de açmak lazım… İlgi yanında olmak, onu dinlemek, ona zaman ayırmak, onunla gezmek, sohbet etmek vs. dir ama bunda öte ona güzel söz söylemek, göğsünde yatmak, öpmek, onunla yatmaktır. Yani ilgi aşktır.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..