Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '20

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Eşinizi Tanımayın

Adını öğrenin yeter, bir de belki zorunlu bilgilerini.

Birbirinizi tanımazsanız anlaşamazmışsınız. Sanki tanıyanlar pek anlaşıyor. Huyuna göre davranmak matah bir şey değil ki, şaşırt sürpriz olsun.

Eşinizle ilgili öğrendiğiniz her şey alışkanlık yaratacağı için önemini kaybeder. Siz de her şeyinizi eşinize anlatmayın, yavaş yavaş tanısın öğrensin.

Hatta öyle ki öldüğünüzde bile eşiniz hakkında bilmediğiniz şeyler olmalı.

Ne varsa hemen ünnüğünü cücüğünü öğrenir sonra da bıkarlar.

Tanımazsanız merak edersiniz, ilginiz sürer. Karşınızdaki de önemli, bilinçli olarak gizemli kalmalı.

Değişim de önemli tabi. Gerek davranışlar gerekse giyim tarz olarak eşinizi şaşırtmalısınız, benim evlendiğim bu değil demeli, ilk defa görüyormuş gibi şaşkın heyecan dolu peşinizden koşmalı.

Senelerdir aynı netsin, merak bile etmiyor, yıllardır aynı olunca mükemmel yanınıza bile alışır normal gelir, her gün değişik bir insan olarak karşısına çıkmalısınız.

Kaba soğuk mesafeli kastetmiyoruz. Gözlerinin içi gülen benini sıkınca bağıran bizimki meğer neymiş, tanıdıkça yeniden âşık oluyorum!

Kendinizi anlatmayın o tanısın. Gizleyin merak etsin arasın bulsun. Eşiniz de sizi tanımaya çalışmasın, her şeyinizi öğrendiğinde karı koca olursunuz ki iş biter.

Ne yapacağınızı nasıl davranacağınızı tahmin edememeli, öğrendiğinde ağzı açık kalmalı. Benim ki ama meçhul sevgili. Seni anlayamıyorum diyor ya iyi bir şey bu. Her şeyini bildiğin kimseye beklendiği gibi hareket ediyorsun.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..