Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '21

 
Kategori
Güncel
 

ESKİ BAĞLAR, SANAYİ ARSALARI

Ankara’da birçok yerde yeni bitmiş veya bitmekte olan sanayi siteleri var. Gelecek için umut verici gelişmeler denebilecek bu yatırımlar, Ankara’nın sanayi sitelerini bilenler için çok önemli bir noktada olduğumuzun işareti de bu işaretin nasıl yorumlanacağı başka bir konu.

Mevcut işyerleri tam kapasite çalışırsa ve de Türkiye’deki üretim merkezleri de üç vardiya olarak çalışabilirlerse en az şimdiki personel sayısına denk bir personel ihtiyacı olacağı açık. Eğer plansız yapılaşmaysa başka bir şey; söylemeye dilim varmıyor.

Bir adam Amerika’dan gelmiş bir üretim için Ankara Ostim’de bir atölye tutmuş, Ostim’de üretim yaparken bir yıl sonra ortadan kaybolsa da adamın dediği şuydu:  Ostim CNC çöplüğü olmuş bu kadar CNC belki de tüm Amerika’da yoktur. Bizde övünme meselesidir, daha fazla, daha pahalı, daha yeni, daha genç, daha büyük şeyler… Adam diyor bir makine aldın, bu makine sürekli çalışacak, çalışırken de katma değeri yüksek ürünler üretecek o zaman işe tam yaramış olur. Ferrari alıp köyde onunla saman çekmek, komiklik olsun diye yapılmıyorsa aptallık bir müddet sözde zenginliğe saklanıyordur.

Anlaşılan Türkiye Avrupa’nın Çin’i olacak nasıl olsa ücretler şu anda aynı düzeyde. Son zamanlarda Çin’le birlikteliğimiz, son yirmi yıldır üretimin tamamen kaydığı Çin’in yerini almamız fabrikaların çalışacağını gösterir. Yoksa Afganistan’dan, İran2dan Iraktan, Afrika’dan ve Suriye’den bu kadar göçmen neden gelsin? On yıldan beri göçmen geliyor. Bazı mahallelerde Türk vatandaşları şimdiden azınlık durumundalar.

Yıllardır derim herkes sevdiği tarafından aldatılır. Seven inanır teslim olur. Teslim olan, kendini bırakanın artık şüphe duymasına gerek yoktur. Rahat ve derin bir uykuya dalabilir.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..