Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Eski açıktan Galatasaray - Beşiktaş

Eski açıktan Galatasaray - Beşiktaş
 

Galatasaray - Beşiktaş


Belliydı goller olacağı...

Belliydi kırmızı kart görecekleri...

Beliydi Mustafa Denizli'nin süpriz yapacağı...

Galatasaray Benfica maçından sonra oynadığı her maçta üstüne koyarak oynamaya başladı. Son haftalarda oynadığı üst düzey futbol'un tek sorumlusu var oda Skibbe'dir bunun altını mutlaka çizmek gerekir. Savunmada Servet çok iyi bir maç çıkarttı.İlk golde hatalı olmasına rağmen, Holosko gibi hızlı bir futbolcuya sahayı dar den Servet takımın en iyilerindendi.

Lincoln ise gene sihirli ayakkabılarını giymiş ve oyuna dalmıştı. Bir sağda, bir solda birde bakmışsınız Delgadodan top çalmış. Gol pası atmış, penaltı yaptırmış...Bu Lincoln Galatasaray'ı bu sene sırtladı gidiyor. İnşallah bu oyununu devamlı hale getirir ve kaybettiği kredisinin üstüne koymaya devam eder.

Kanatları iyi kullanan Galatasaray kanat savunmasında gerçekten çok zayıftı. Barıi sağda tek kalmasına rağmen çok çabaladı ve hem hucümda hem savunmada çok iyi yer tuttu. Maçta en fazla koşan Barıştı.

Ayhan ve M.Topal çok iyi bir ikili oluşturmuştu ama araya atılan toplarda pek başarılı olamadılar. Servet'in bireysel çabası olmasaydı Galatasaray daha çok pozisyon verebilirdi. Skibbe mutlaka savunmanın önünde oynayan futbolcuları birbirlerine daha yakın oynatmalı.Orta sahada daha kuvvetli olan taraf Galatasaraydı hem savunma hemde hucüm anlamında.

Ardayı bilenler onun pek savunmayı düşünmediğini bilir. Ama bir Benfica maçı vardıki Arda Benfica'nın sağ kanadınıda oynayan Dimariayı perişan etmişti. Arda o gün Luz stadında Benficalı seyircilerden muhteşem bir alkış almıştı ve o maçı izleyen bir çok kişi o maçın Arda'nın savunma anlamında en iyi oyunu olarak kabul ediyordu. Ama bu maçta benim gibi bir çok kişinin fikrinin değiştiğine eminim. Arda çok etkiliydi bugün hem hucumu iyi kullandı hemde savunmayı iyi kapattı.

Nonda katlanması en zor oyuncuydu bugün ama Skibbe'nin onu bir şekilde kazanması lazımdı ve bence ona forma vererek bunu başarıyla yaptı Skibbe. Ama Nonda'nın daha özveri ile oynaması gerekli. Ligin ikinci yarısında Galatasaray'ın Nondaya daha fazla ihtiyacı olacak.

Staddan bahsetmek gerekirse gittiğim son 6 derbi maçına (2 Fener, 1 Beşiktaş, 2 Trabzon) kıyasla daha doluydu. Her koltukta iki kişi vardı. Tribünler çoşkulu ve sürekliliği elden bırakmayan bir görüntü sergiledi. 12. adam hakkını verdi bu maçın.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..