Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Eski açıktan Hacettepe maçı

Eski açıktan Hacettepe maçı
 

Galatasaray-Hacettepe


Bu akşam oynanan maç Metallist maçının aynısı gibi başladı. Hacettepe ilk golü bulana kadar Galatasaray'ın 2 net pozisyonu vardı. Hacettepe'nin golü esnasında dikkatimi çeken bir şey oldu. Acaba benden başka gören oldu mu! Pozisyon başlangıcı yine Servet'in gereksiz çalımlarının ardından attığı yanlış pas sonucunda gelişti. Lig'in ilk haftlarında sürekli ileri çıkmak isteyen bir Servet vardı. Sürekli gelen uyarılar sonucunda Servet bu alışkanlığından vazgeçti. Ama şimdide tehlikeli alanda çalım atma sevdasına kapıldı. Birileri bu iş çığrından çıkmadan Serveti bu konuda uyarmalı. Aksi takdirde yine gereksiz goller yemeye başlayacağız.

İlk olarak sakatlıklardan bahsetmemiz gerek. Uzun süre sakatlıkla boğuşan Mehmet Topal, Barış Özbek ve Emre Güngör'ün sahalara kazasız belasız geri dönmeleri günün en önemli olayıydı. Galatasaray sezon başından beri hep eksik kadroyla devam etmeye çalıştı fakat bunun sıkıntısını haftaiçi oynadığı maçlardan sonra yorgun olan takım haftasonu oynadığı maçlarda puan kaybederek cezasını çekti. Hala geri dönmesi beklenen oyuncular var ama birkaç tanesinin dönmesi Galatasaray'a birazcık nefes aldıracaktır ve moral olarakda takıma pozitif bir katkısı olacaktır.

Tribünler Kayserispor maçına oranla daha doluydu. Kapalı üst ve Eski açık dolu olmasına karşın. Yeni Açık alt tamemen, üst ise kısmen boştu. Boş veya dolu olmasına karşın önemli olanın bu değil taraftarın nasıl davrandığıydı. Maç öncesi protestoyla başlayan seyirci Galatasaray topunu oynadıkça taraftarıda arkasına almaya başladı.

Goller çok enteresan gelişti, özelliklede Baroş açısından. 3 golü atan Baroş olmasına karşın, gol pozisyonlarını başlatan veya geliştirenler hep başkaları oldu. İlk golde Ayhan'ın, ikinci golde(penaltı) Servet'in, son golde ise Umit Karan`ın çabaları ile gerçekleşti. Şimdi burda Baroş iyi bir fırsatçı mı? Yoksa bugün şanslımıydı. Bence ikisde. Baroş aslında fırsatçı bir forvet ama forvet'de tek kalınca pek bu yönünü göremiyoruz. Ümit Karan oyuna girince birazcık daha canlandı Baroş. Öte yandan bir kaç maçtır gol atamayan Baroş şansında yanında olmasıyla 3 gol birden attı bugün.

Hakem çok kötüydü.
Dakikalar ilerledikçe Hacettepe Spor'un oyuncu sayısı azalmaya başladı. 2 kırmızı kart vardı maçta ikiside Hacettepe spor'a ve malesef bir tanesi hatalıydı. Penalti pozisyonunda topa el ile müdahalede bulunana Zoko olmasına karşın sari kart gören Teri oldu ve ilerleyen dakikada oyundan ihraaç edildi. Ayrıca penaltı esnasında penaltı kullanılmadan ceza alanına giren oyuncu sayısı 4'den fazlaydı hakem'in bunu görmesi gerekliydi. Hakem hakkında söyleyecek çok şey var. Bunları ben en iyisi Erman hocaya bırakayım.

Son olarak Galatasaray'ın acilen 3-4 maçı üst üste kazanması lazım yoksa taraftar'ın takıma güveni hep eksik olacak. Umarız bu ilki olur.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..