Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '11

 
Kategori
İzmir
 

Eski dostlar, eski dostlar...

Eski dostlar, eski dostlar...
 

Bosna-Hersek'liler yine göz doldurdu.


Karşıyaka’dan bir Bosna esintisi geçti. Yürekleri dağladı ezgileriyle, duruşlarıyle, estirdikleri hava, ile. Balkanlar sanki Karşıyaka’ya taşınmıştı.

Karşıyaka Ulusal Çocuk Şenliği, her yıl yapılmakta. Her yıl bu vesile ile hasretler giderilmekte. Her yıl bağırlardaki ateşin şavkı, bağırları yakarak öte yana geçmekte. Gözyaşları hasretler içinde yanmakta ve eski topraklarımızdaki insanlarının içi, Türkiye ile gülmekte.Biz, her yıl bu tabloyu görürüz onlarla temas edince. Bu yıl da değişen bir şey yok.

Sayrıca Balkan gecesi de düzenlendi. Gecede Makedonya, Bosna-Hersek, Bulgaristan ekiplerinin programları vardı. Onlar bizim eski dostlarımızdı. Onları hasretle kucakladık.

Dernek Başkanı Necat Yılmaz “ Bizler ülkemizin Kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan gidiyoruz. Onun, çocuklarımıza emanet ettiği bu bayramı hep birlikte kutluyoruz. Mustafa Kemal’in yolundan asla ödün vermeyeceğiz. Bu salon her yıl artan ilgi ile doluyor. Gecemize katılan herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Geceye Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Kemal Baysak, Makedonya eski Kültür Bakan Yardımcısı, şair İlhami Emir, Balkan derneklerinin yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Karşıyaka’da balkan göçmeni binlerce kişinin yaşadığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Bu güzelliği, kardeşliği hep birlikte yaşıyoruz. Karşıyaka’mıza renk katan konuklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Balkan gecelerini 18 yıldır aralıksız sürdüren Makedon Göçmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne teşekkür ediyorum.” Dedi. Başkan Durak daha sonra Dernek Başkanı Necat Yılmaz’a Karşıyakalılar adına plaket verdi.

Gecede konuşan Makedonya eski Kültür Bakan yardımcısı İlhami Emir “Büyük vatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtarıcısı Atatürk, Makedonya topraklarında doğup büyüdü. Bu gururu hep taşıyoruz. İzmir bizim gözümüzde çok değerli bir kent. Sizler çok şanslı kişilersiniz. Bizlere gösterdiğiniz bu yakınlık nedeniyle teşekkür ediyoruz.” Dedi. Gecede balkan şarkıları çalındı, halaylar oynandı, halk oyunlarından en güzel örnekler sunuldu. Makedon Göçmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi’nin üç ayrı ekibi de gösteriler sundu

19 ncu Uluslararası Çocuk Şenliğine katılan 17 ülkenin konuk çocuklarını, şahane bir proğram bekliyordu: " Selçuk, Efes, Meryem Ana, Kalamaki Ormanları ve Kuşadası Davutlar Sahilleri..

Önce müze ziyaret edildi. Bülbüldağı' nda dilekler tutuldu, resimler çekildi. Efes'te, binlerce yıllık kentin kalıntıları, hayranlıkla izlendi. Oradan Kuşadasına geçildi.

Manzara ile etkilenen 17 ülkenin karma çocuk topluluğu, gördüklerini ailelerine anlatacağını söyleyerek hediyelik eşyalar satın aldılar. Deniz kenarında çeşitli oyunlarla birbirlerinden geçtiler. Dönüşte de Davutlar Kalamakai Piknik Alanına giden çocuklar, sepetlerini açarak karınlarını doyurdular.

Her dil'den, her renk'ten çocuklar, ayrım yapılmadan, diğer çocuklarla elele vererek bir arada yaşamanın örneğini, büyüklere inat gösterircesine, geleceğin barış dolu günler olmasının umudunu saçtılar.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..