Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '17

 
Kategori
Sinema
 

Eski filmler bir başkadır

Eski filmler bir başkadır
 

Modern teknolojiler kullanılarak çekilen birçok film görsel açıdan doyurucu olabiliyor ancak duygularımızı yerinden oynatamıyor. Genelleme yapmak doğru olmaz ancak birçoğundan beklenti aksiyon ve görsel şölen oluyor halbuki eski filmlerde bu işler bu şekilde mi yürüyordu ?

Görsel açıdan yeterli olmasada fikri ve senaryoyu bizlere muhteşem bir şekilde aktaran eski yapımlar artık insanlara değerli gelmiyor. Aslında onlar günümüz filmlerinden daha değerli! yeterli ekipman ve imkan olmamasına rağmen birçok eski film başarıyla hazırlanmıştı.Aralarında öyle yapımlar varki daha teknolojinin bile yeni yeni var olmaya başladığı dönemlerde insanlara gelecek hakkında önemli mesajlar verebiliyor. Bu tarz filmleri o zamanın şartlarını değerlendirerek izlemek insana farklı bir tat veriyor.

Teknolojinin olmadığı dönemler insanlar daha zekiymiş, günümüzde birçok insan eskide yaşayan insanların daha az zeki olduğunu düşünüyor bunuda günümüz bilim ve teknolojisine bağlıyor. Aslında geçmişte yaşayan insanlar Televizyona daha az bağımlı olduğu için daha fazla düşünen daha zeki insanlardı şimdilerse ise insanlar düşünmek yerine kendilerini Televizyon ve bilgisayara mahkum bırakıyor. 

Filmlerin senaryolarını, konularını incelediğinizde eskide yapılmış olanların bilim hakkında bizden daha az fikri olmasına rağmen daha kaliteli işler ortaya çıkardığını görebilirsiniz. İnsanı etkileyen bu filmleri günümüz kalitesinde 1080pfilmizle adresinde bularak sizde kendi değerlendirmenizi yapabilirsiniz. Birkaç filmi o zamanların şartlarını düşünerek izlediğinizde bu konu hakkında ne kadar haklı olduğumu fark edeceksiniz.

 
Toplam blog
: 2
: 75
Kayıt tarihi
: 27.10.16
 
 

Görsel sanatlar menuzu olarak Türkiye'ninde dünya standartlarına uygun filmler hazırlaması ve dün..