Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Eski Futbolcuları Karşıyaka’yı Vurdu

Eski Futbolcuları Karşıyaka’yı Vurdu
 

 

Karşıyaka, Samsun’da ilk altı yolunda büyük önem taşıyan maçta Samsunspor ile karşılaştı. Kaf Kaf, bir puan farkla sıralamada bir sıra üzerinde bulunan Samsunspor’a 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup oldu ve ilk altı yolunda ağır bir yara aldı.

Karşıyakalı sporseverler açısından ilk dikkat çeken nokta Samsunspor kadrosunda bulunan eski Karşıyakalılardı. Kırmızı- beyazlı takımda beş eski Karşıyakalı bulunuyordu ve bu futbolcular sonucu belirleyen isimler oldular.

Samsunspor, 26.dakikada Mbilla ile 1-0 öne geçti. Kaleci Behram’ın yan toplardaki hatalı çıkışlarını daha önce defalarca yazdım. Bu dakikada atılan kornerde Behram yine hatalı çıktı ve golün yenilmesinde büyük rol oynadı. Bu arada Mehmet, ağlara giden topu çizgi üzerinden çevirmeye çalışsa da acemice bir vuruş denemesi yaptı ve gole engel olamadı.

Karşıyaka, ikinci yarıya beraberlik için çıktı ancak golleri kendi kalesinde gördü. Bunda en büyük etken Karşıyaka’nın gol bulmak için şuursuzca rakibinin üzerine gitmesi ve savunma güvenliğini bırakmasaydı.

Karşıyakalı futbolcular ileride gol ararlarken dönen topları kalelerinde gördüler. Samsunsporlular kendi ceza ya da yarı sahalarında kaptıkları topları hızlı bir şekilde Karşıyaka sahasına gönderdiler. Hızlı ve toplara etkili vurabilen futbolcularıyla da sonuca gittiler. Özellikle Mbilla ve Ofoedu çok etkili oldular.

Ayhan Akman, futbolculuğu döneminde Fatih Terim’in Galatasaray’da oynattığı futbolu oynatmaya çalışıyor. Ama elindeki malzemeyi unutmamalı. PTT 1. Ligi’nde arkada bu kadar açık verirseniz affetmezler. Karşıyaka da bu maçta arkada çok açık verdi. Samsunsporlular, Karşıyaka yarı sahasına çok rahat gelebildiler.

Karşıyaka bu anlayışla devam ederse maçları normal bitmez. Ya çok gol atar, ya da çok gol yer. Gerçekten de geriye bakarsak içeride Orduspor’u 6-0, Manisaspor’u da 3-0 yendiklerini görüyoruz. Ancak bu takımlar ligin sonunda yer alan ve sıkıntıları olan takımlar. O nedenle bu skorlar ölçü kabul edilmemeli. Ölçü kabul edilebilecek skor Samsunspor maçıdır.

O nedenle Ayhan Akman’ın topyekün hücum yerine savunma güvenliğini de elden bırakmayan bir anlayışla takımını sahaya sürmesi lazım.

Bu arada Karşıyaka’yı eski futbolcularının vurduğunu belirtmek gerekiyor. Samsunspor’daki eski Karşıyakalılar bütün gollerde ön plandaydılar. Ya gol attılar, ya asist yaptılar. Karşıyaka’nın zamanında bu futbolcuları bu kadar iyi kullanamadığını gördük. Keşke camia zamanında birlik olabilseydi ve bu futbolcular elden kaçırılmasaydı.

İzmir’e gelen futbolcuların niye performanslarının düştüğü de iyi araştırılmalı. Bu maçta Samsunspor’un yabancı futbolcularıyla Karşıyaka’nın yabancı futbolcularını gözlemledim. Onların yanında Kahe ve Juninho’ya futbolcu demek çok zor.

Karşıyaka için ilk altı biraz daha uzaklaştı. Çıkmadık candan umut kesilmez ama görünen o ki bu iş çok zor. O nedenle Karşıyaka, bir yandan az olan umudunu sürdürmeye çalışırken diğer yandan da önümüzdeki sezonun hazırlıklarına bir an önce başlamalı.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..