Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Eski masal: “Oyu ver, işi al”

Siyasi partilerin Trabzon’daki yerel seçim çalışmaları, geçen seçim dönemine göre oldukça yavan geçiyor.

İktidar partisi olmanın avantajını kullanmak isteyen ancak ithal adayı ile yol alamayan AKP, T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’ın kişisel girişimleriyle “trend” yakalamaya çalışıyor.

AKP, belediye başkan adayı Müsteşar beyle bulamadığı sinerjiyi, T.C. Bakanı Faruk beyin ataklarıyla ne denli başarıyor, henüz belli değil.

Ama görünen o ki, iktidar partisi AKP gibi diğer partiler de, Trabzon’da çaresizlik yaşıyor.

Çünkü hemen her seçim döneminde gündeme gelen ve partilerin vaatlerini oluşturan sorunların büyük kısmı, Başkan Canalioğlu tarafından çözüme kavuşturuldu.

Bu nedenle; eski Tekel binası, Hamamizade Kültür Merkezi, Kalkınma Parkı, İçmesuyu, denize dolgu yapılan çöpler, araçlara kapanan Uzunsokak, raylı sistem, onlarca park ve çocuk oyun alanı, spor merkezleri seçim vaatlerinden çıktı.

Bu nedenle; camilerin, mezarlıkların temizliği ve onarımı, okullara, spor kulüplerine, öğrencilere, yoksullara yardım, hemşeri dayanışması, Trabzon’un tanıtımı, Trabzonspor’la bütünleşme, 2011 Olimpiyatları’na hazırlık gibi konular seçim propagandalarında yer alamıyor.

Başkan Volkan bey, Ankara’da işlerine “takoz” koyan malum şahsiyetlere inat, Trabzonluların sevgisi, katkısı ve dayanışmasıyla, seçime malzeme olabilecek bu sorunların üstesinden gelmeyi başardı.

AKP, “Mega Projeler” olarak adlandırılan ve seçim propagandalarına konu olamayan bu büyük projelerin dışında, Trabzonlulara ne vaatlerde bulunacak?

Trabzon’a demiryolu için söz mü verecek?

Trabzon’u Büyükşehir Belediyesi mi yapacak?

Çevre Yolu’nu programa alabilecek mi?

Hayır, başkan adayı Müsteşar beyi Trabzon’a tanıtmaya çalışan sayın bakanımız Faruk bey, bunların hiçbirini dile getiremiyor.

Bakan bey, devlet bütçesinin krizden dolayı önemli oranda yatırımlardan vazgeçtiğini iyi biliyor.

Ankara’dan gelen emirle, Trabzon’daki pek çok kamu kurumunda, 2009 yatırımlarının askıya alındığı haberleri kulaklarımıza çalınıyor.

“Bizim Ankara’dakilerle aramız iyidir, Trabzon’un sorunlarını çözeceğiz” diye iddialı laflar söyleyenlere, gülün geçin derim.

Ülkemizde kapanan onbinlerce işyeri ile milyona varan yeni işsize “merhem” bulmaya çalışan hükümetin, sırf hemşeri ayaklarına, buralara trilyonlar dökmeyeceğini anlamalısınız.

Fısıltı gazetesinden, seçimdeki zorluğunu gören AKP’nin, iş verme vaadiyle Trabzonlu seçmenlerden oy istediğini öğreniyoruz.

AKP, 22 Temmuz Seçimleri’nde verdiği iş sözlerinin ne kadarını yerine getirilebildi merak ediyorum.

Hükümet olarak söz verdiği Trabzonlu işsizlere hala iş bulamayan AKP’nin, Trabzon Belediyesi yoluyla umut simsarlığı yapması ne kadar gerçekçidir?

Geçen dönemki “makus talihi”ni değiştirmek için, milletvekilleriyle, bakanıyla, işadamlarıyla Trabzon’da kapıları çalan ve hiçbir proje ortaya koyamayan AKP’nin kaderi, sadece “iş vaatleri”ne mi kaldı?

“Sakat” bırakılan onbinlerce fındık üreticisi, Uzunsokak’ta nafile turlar atan onbinlerce işsiz genç, mağazalarında sinek avlayan binlerce esnaf, düşük ücretiyle zamanı tüketen kamu çalışanı, patronun tek kelimesiyle kapıya konabilen sigortasız işçiler…

AKP size yeniden iş vaadinde ve belediye üzerinden hayal pazarlamasında bulunuyor.

Aman dikkat edin, en azından elinizdekini kaptırmayın, derim.

 
Toplam blog
: 152
: 700
Kayıt tarihi
: 17.07.08
 
 

Trabzonluyum ve bu kentte yaşıyorum. Kamuda inşaat mühendisi olarak çalışıyorum. Resmi görevimin..