Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '17

 
Kategori
Deneme
 

Eski Olmayınca Klasik Olmuyor, Klasik Olmayınca Değerli Olmuyor

Eski Olmayınca Klasik Olmuyor, Klasik Olmayınca Değerli Olmuyor
 

Eski olmak elimizde değil, bunun için eskiden yaşamış olmak lazım. E eski olmayınca klasik olmuyorsun, klasik olmayınca da değerli olmuyorsun… Sanatın eskisi bilimin yenisi değerli.

Değerinin anlaşılması için üzerinden zaman geçmesi lazım mış… Bu durumda yaşarken klasik olma şansın yok çünkü Azrail o kadar beklemez. Sen öldükten sonra anlaşılacağı da kesin değil. Ayrıca anlaşılmadan unutulma ihtimalin de var. Şükür ki sanatsever denilen insanlar pek bir meraklılar, birinin gözünden kaçsan öteki yakalar.

Eski olmayınca klasik olmaması mantıklı da klasik olmayınca değerli olmaması mantıksız, eserin eskimesini eser sahibinin de ölmesini bekleyeceksin.

Aslında bakmayın siz değer o kadar önemli bir şey değil çünkü her isteyenin elde edebileceği bir şey değil; neyime yaradı! Van Gogh olarak doğmamış olmak benim suçum mu? Değer aralığı genişletilmeli. Mesela ayakkabısını güzel boyamak da değerli olmalı. Değilse ben ne yaparsam yapayım değerli olamayacağım. Bir kişi(sevdiğim filan) değer vermiş neye yarar, herkes değer vermeli.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..