Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '07

 
Kategori
Anılar
 

Eski ramazanlar

Eskiden Sakarya'da ramazan diye söze başlasam aman işte bir nostalji yazısı daha diyerek okumak istemeyeyebilirsiniz. Sakarya da ramazan da heryerde nasılsa burada da öyle devam ediyor. Belediyenin açlık pardon ramazan çadırları artık sadece yoksullara değil üniversite öğrencilerinin de işine geliyor bir nevi kamu açık aş evi gibi çalışıyor.

Fırınlarda yine pide kuyrukları gördüm çoktandır göremiyordum. Bu sene ilk defa gördüm. Çocukluğum aklıma geldi. Bir saatten fazla pide sırası bekle top patladı patlayacak eve ulaş hemen sofraya buydu herhalde bizi heyecanlandıran yetişememek korkusu, sanki dünyaları yiyecek gibi sofraya oturmak ama bir tabak çorba ile doymak buydu. İşte sabrın sonu selamet alel acele akşam namazları, sonra nereye arkadaşlar bekliyor ya, teravih namazına gidecez. Yok aslında teravih namazı falan bahaneydi. Bizim ki gece gece sokağa çıkabilmenin heyecanı idi. Yoksa namaz kıldığımız yoktu. Kikirdemekten taaa en arka saflarda. Şimdi Allaha şükür vakit namazlarımı kılıyorum. Bazen çocuklar yine kikirdiyorlar ya, işte o zaman içimden tamam işte eski ramazanlar diyorum. İhtiyarların susun burası cami demeleri ise boş ses harcamak. Çünkü onlar da biliyor orası cami. Ama cami o zaman güzel onlar için yoksa ne işleri var. Bizim de öyle değil miydi?

Şimdi heyecan yok diyorlar olmaz tabii ki şimdinin çocukları gece de sokağa çıkmak gibi bir yasakla karşı karşıya değiller. En azından mahallenin parkında, sitenin yolunda oturup oynayabiliyorlar. Biz akşam ezanı Allahu ekber biz içeri bu günlerin meşhur pijaması gafur pijamaları ayağımızda uzun kış gecelerinde otur bakalım otur.

İşte bu heyecanları ve sayamadığım başka heyecanları yaşayamadığımızdan bunları anlatamadığımızdan anlatsak uzun süreceğinden kısaca NERDE O ESKİ RAMAZANLAR diyor geçiyoruz.

Eski ramazanlar da burda yeni ramazanlar da burada. Biz nerdeyiz aslında biz nerdeyiz...

 
Toplam blog
: 2
: 287
Kayıt tarihi
: 15.09.07
 
 

1965 Sakarya doğumluyum. 1986 yılı Trakya üniversitesi eğitim yüksekokulu mezunuyum. Kars, Bursa ve ..