Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Eski sevgili

Eski sevgili
 

Benle olmasın ama başka kimseyle de olmasın. Kimse olmasın hayatında. Beni sevmiyorsa, başka kimseyi de sevmesin. İşte böyle bir bencillik de var hayatta... Hala sevdiği için mi böyle düşünür insan? Paylaşmak istemediği için mi? Yoksa kıskandığından mıdır aslında?

Ne kötüdür eski sevgilinin yeni sevgilisiyle tanışmak. İçinde o kişiye karşı; yani eski sevgiline karşı hiç bir duygu barındırmıyor olsan da. Hep bir kıyaslama duygusu oluşur içinde. Acaba onunlayken daha mı mutlu, bende bulamadığını Onda mı buldu diye. E sonuçta herkesin mutluluğu kendine.

Eski sevgili, eski günler... Depremlerin, fay hatların belki enkazların var; ama ne kadar kazarsan kaz, altta hep iyilik hep masumiyet var. Hep duymaya alıştığın ve artık çok sevmediğin bir cümle, 'ama sen çok iyisin, çok masumsun.' Kaçamak bakışlarının altındaki masum güzellik diye yazmamışmıydı hakkında zamanında birileri... Kaçamak bakışlar güvensizliktendi belki, masum güzellik özneldi... Değer veriş önemliydi. En önemlisi kalp ve kişilikti. Anlayabilmek onu, kendini onun gözünden görebilmek ve biraz da onun gözlerinden seyredebilmek keyfiydi kendini...

Onun özünü görebilmek, incitmeden sevebilmek, ve hep iyiliğini isteyerek. Onun acısını kalbinde hissederek, onun sevinciyle uçmaktı gökyüzünde. İnsan gerçekleri yaşarken değil, yazarken de değil tabi, zaman geçince daha iyi anlıyor. Ve gerçekleri fark ettikçe yalanlara sarılmak istiyor; çünkü gerçek genelde acımasız, soğuk ve yavan. Şarkılar tümden anlamsız, fazla hareketli ve belki de O'nun dediği gibi fazla eğleniyorlar. Hayat o kadar eğlenceli bir yer değil.

 
Toplam blog
: 45
: 522
Kayıt tarihi
: 21.10.13
 
 

1991 doğumluyum, avukatım ama burada bulunma amacım hukukla ilgili değil. Ben yazmaya tutkunum. Y..