Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Eski sevgililer

Eski sevgililer
 

Eski sevgililer neden en olur olmadık zamanda insanın karşısına çıkarlar? Daha çok hangi zamanlarda çıkıyorlar? O dönemde hayatımda ne oluyor ki, ben kendilerini çağırıyorum? Zira dışımızdaki herşey, içimizin yansıması diyoruz. Bu konuyu kendimce araştırıp yorumlamaya çalıştım.

Geleceğe doğru yol alırken, insanın karşısına geçmişte halledilmeden atlanmış, bazen korkup kaçılmış, bazen de örtbas edilerek hasıraltı edilmiş bir sürü şey çıkıyor. Geleceğe giden yol geçmişten getirdiğimiz çakıl taşları ile bezenmiş olabiliyor. Attığımız her adımda bir taşa çarpıp duraklıyor ve yolumuzu uzatıyoruz. Eğer o taşları temizlemeden kenarından geçelim ya da üzerinden atlayalım diyorsak, aynı taşı bizimle beraber önümüzde sürüklüyoruz anlamına geliyor. O nedenle durup o taşın ne anlama geldiğini ve bize ne anlatmak istediğini anlamamız gerekiyor. Taşlar ancak bu şekilde kendiliğinden ortadan kaybolup geldiği yere, yani geçmişe gidiyor.

Gelecekle ilgili bir karar alırsınız ve o yolda ilerlemeye başlarsınız, bir de bakmışsınız ki çok eskiden halledip bitmiş zannettiğiniz her şey bir bir karşınıza çıkmaya başlıyor. Bu da nerden çıktı şimdi dersiniz? Yıllardır arayıp sormayan eski sevgilileriniz ve arkadaşlarınız birden hortlar ve kendilerini hatırlatırlar. Hepsinin gerekçesi farklıdır; kimi sizi özlemiştir, kimisi rüyasında görmüştür vs.. Tam da siz bir yol ayrımında iken ve herşeye yeniden başlamaya çalışırken..

İlk başlarda bunun anlamını kavrayamazken şimdi anlıyorum ki, karşıma çıkan herkes bana bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Onunla yaşadığımız dönemde halledememiş, görememiş olduğum kendimdeki eksiklikleri bana hatırlatıyor. Yeni bir bakış açısı ile geçmişi değerlendirdiğimiz zaman bütün duygularımız da değişiyor. Böylece geleceğe çok daha temiz ve arınmış bir şekilde ilerliyor ve geleceği çok daha güzel inşa etmiş oluyoruz. Eğer bunları görmezden gelirsek ne olur?

Eğer bunları görmezden gelir ve yine üzerini örtersek geleceğimizde benzer şeyleri yaşar dururuz. Bu ve buna benzer kişileri hayatımıza çekeriz ta ki biz anlayana kadar..

Bu hayattaki yolculuğumuzda bir sürü olay yaşar, birçok kişiyi tanırız. Bunların amacı bize kendimizi göstermektir. Hep aynı tip olaylar yaşıyor ve hep aynı tip insanlar tanıyorsak bize verilen mesaj şudur; değişmemişsin bu huyların aynen devam ediyor. Git kendinle yüzleş ve yeniden gel.

Aniden karşımıza çıkan eski sevgililerin bize anlatmak istediği şeyler bunlardır. Ağızlarından her ne çıkıyor olursa olsun amaç; kendilerini hatırlatıp, kendimizle yüzleşmemizi sağlamaktır. Bir anlamda geleceğe doğru yol alırken, geçmişle vedalaşmamızı ve helalleşmemizi sağlarlar.

Herhangi bir karar aldığınızda karşınıza çıkan insanlara dikkat edin. Her ne kadar sizi engelliyor ve işinizi zorlaştırıyor gibi görünseler de, ilahi düzendeki amaçları size iyi yolculuklar dileyerek yolunuzu açmaktır.

 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..