Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Eski Sevgiliye benzeyen yeni Sevgili aramak

Eski Sevgiliye benzeyen yeni Sevgili aramak
 

Hayatınızda kaç kişiye deli gibi aşık oldunuz? Kaç kişide mükemmeli bulup, kaç kişinin vazgeçilmez olduğunu sandınız? İlk aşktaki heyecanı ya da ömür boyu beraber olacağınızı düşündüğünüz insanı kaç kere yakaladınız? Sonsuza kadar onun olmayı, o olmazsa yaşayamayacağınızı, onun siz olmadan hayatına devam edebileceği korkusunu ne kadar yoğun yaşadınız?

Eski Sevgilinin Kalpteki Yeri

Hayatımızı etkileyen insanlarla neredeyse her gün karşılaşırız. Bazısı fikirlerimizi etkiler, bazısı davranışlarımızı etkiler, bazısı tutumlarımızı etkiler. Bir şekilde bizi etkilerler. Peki ya bizi duygusal yönden etkileyen insanlar? Hayatımızın olmazsa olmazı olanlar. Öyle birisiyle aşk yaşadınız ki, dünyadaki kimsenin o kadar büyük bir aşka sahip olmadığını düşündünüz, ondan daha mükemmel bir insan olabilir mi şüpheye düştünüz. Onsuz hayatın tadı olmayacağını, onun evleneceğiniz ve bir ömür beraber olacağınız insan olduğunu düşünüp durdunuz. O ne derse onu yapmaya hazır, o nasıl mutlu olacaksa o şekilde davranmaya çalışıp onu mutlu etmek için deli divane oldunuz. Hayalinizde öyle bir kahramanınız vardı ki, bu kahramanı onunla harmanlayıp yeni ve inanılmaz bir dev yarattınız. Hayal gücünün desteklediği bir sevgili ile yaşamak istediğiniz delice bir aşk oldu ve yaşadınız. Hayal kırıklıkları da oldu tabi ama bu aşkın bitişi de şanına yakışır şekilde, sizin dev kahramanınıza zarar vermeden, bittiği halde toz konduramadan, tabi kendinizi suçlayarak da bir şekilde bitti. O hatalı olabilir miydi, bütün hata sizdeydi. Siz o kadar hata yaptıktan sonra o mükemmel insanın size dönmesi gereksizdi ve dönseydi bütün büyüsünü kaybederdi. Bu duygularla biten bir ilişkinin ardından nasıl bir ilişki bu tadı verebilirdi?

Yeni Sevgiliye Önyargısız Yaklaşmak

Kalbinize gömseniz mi yoksa gelen geçeni seyretmesine izin verseniz mi bilemediğiniz bu devasa aşkın üzerinden zaman geçtikten sonra şansınızı tekrar denemeye karar vermiş olabilirsiniz. Vermiş olmasına vermişsinizdir ancak böylesine sevdikten sonra hayatınıza sokmaya çalıştığınız insan da hep onu aramaya başlamışsınızdır. Güçlü karakterli bir yapısı varsa yani size bile boyun eğmemişse, sevgili seçiminiz bu özelliği yansıtan bireylerden oluşmaya başlayacaktır. Onun herhangi bir özelliğini taşıyan insan size çekici gelecek ve onunla sevgili olmak isteyeceksiniz. Bunu istediğiniz zaman düşeceğiniz bir yanılgı olacak. Kendinizi aslında hayal kahramanınızı onda arıyorken bulacaksınız ve bu karşınızdaki insana yaptığınız en büyük haksızlık olacak. O size geçmişteki duyguları hissettiremeyecek ve sizin istediğiniz kişi hiçbir zaman olamayacak. İlişkilere karşı bu bakış açısında olduğunuz sürece sizde mutlu olamayacaksınız, karşınızdaki insanı da mutlu edemeyeceksiniz. Bizden sizi uyarması, her ne olursa olsun, her insan farklıdır, ilişki yaşayışları farklıdır, hayata bakış açısı farklıdır. Bunu bilerek, herkesi kendi kişiliğiyle yargılamak ilişkiye bu pencereden bakmak ve her yeni tanıdığınız insanda farklı duygular yaşayarak bunun tadına varmak size ilişki adına çok fazla yeni yaşanmışlıklar katacaktır. Eski sevgilinizin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Onun yerini, yaşattığı duyguları kimsenin yaşatamayacağını da. Ama bilmediğiniz duygular da olduğunu unutmayın. Yeni sevgiliniz belki keşfedilmemişi keşfetmenizi sağlayacak. Önyargısız onu olduğu gibi kabul etmeye hazır olun. Bu şekilde karşınızdaki insanı hem mutlu edecek hem de siz mutlu olacaksınız. 

 
Toplam blog
: 13
: 3334
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Futbol meraklısı, fena halde Galatasaray hastası, hobilere kitap okumayı bilerek ve isteyerek yaz..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 13
: 3334
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Futbol meraklısı, fena halde Galatasaray hastası, hobilere kitap okumayı bilerek ve isteyerek yaz..