Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '07

 
Kategori
Siyaset
 

Eski siyasiler yenilere yer açmalılar

Eski siyasiler yenilere yer açmalılar
 

Türkiye'nin bugün sıkıntılar içinde yüzmesinde payı olan yaşlı politikacılar, hâlâ bu ülkeyi kendilerinin kurtaracaklarından bahsediyorlar. Yaptıkları icraatların iyiliği üzerine konuşuyorlar.

Politikacılar aslında ülke meseleleriyle bire bir ilgilenen bir meslek seçiyorlar kendilerine. Bunların içinde ülkesinin meseleleriyle ilgilenmeden vakit geçirmek için meclise girenlerin bulunduğuna inanmak istemiyorum. Genelde ülkesini seven ve bu güzel ülke ve onun insanları için güzel şeyler yapmak isteyenler politikaya girerler.

Ama tamamen iyi niyetlerle milletvekili seçilenlerin yanında şahsi menfaatlerini ve egosunu tatmin etmek için servet harcayanlar da var tabii. Okuma yazmayı zor sökmesine rağmen aşiret düzeninin boşluğundan istifade ederek meclise girenler de bulunuyor. Bunların ülke menfaatlerini kendi çıkarlarından öne aldıklarını düşünemiyorum

Anlayamadığım bir şey var; politikaya girenler yaşlanınca, yeteri kadar eforları kalmayınca niçin kenara çekilmesini beceremezler acaba? Kendilerinden daha dinamik ve bilgili olanlara niçin yerlerini bırakmazlar?

İnsan kolay yetişmiyor. Yaşlanan politikacılarımız birikimleri ile gençlere ve dolayısıyla ülkelerine faydalı olabilirler. Bu da aktif siyasetten çekilmekle mümkündür. Yaşlı beden ve dimağ aktif siyasette daha çabuk yıpranıyor ve faydalı işler yapılmasına engel oluyor.

Ülkemizdeki yaşlı politikacılar ya tamamen pasifleşiyor, sesi sedası çıkmaz oluyor. Ya da memleketi kurtarmak için göreve hazır olduğunu belirtiyor. Bu memleket kurtarılmayı bekleyen bir zavallı mıdır? Neyi kurtaracaksınız? Her türlü toprak altı ve toprak üstü zenginliklere sahip, tarihi güzellikleri doyumsuz, yabancıların turist olarak gelmeye can attıkları, bereketli topraklarımızda yeteşen ürünlerimizi çeşitli dalaverelerle toprağında kaptığı bir doğa harikası. Kurtarılacak bir durumu yok. Yeter ki batırmak için uğraşmayalım.

Bence yaşlanan politikacılar artık siyaset sahnesinden çekilmeliler. Başka meşguliyetler bulmalılar kendilerine. Konferanslar verebilirler, kitap yazarlar. Bir şeyler yaparlar işte. Ama devlet yönetiminden ellerini ayaklarını çekmeliler.

Mustafa Mumcu
 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..