Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Eski TFF Başkanı M.Ali Aydınlar ne anlatmak istiyor?

Eski TFF başkanı M.Ali Aydınlar bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalar yaptı. Büyük bölümünü izlediğim ama izlerken sıkıldığım toplantı spor kanallarında tamamen yayınlanmamasının nedenini merak ediyorum.

Eski başkan döneminde yaşanan süreç ile igili açıklamaları yaparken ne hedefliyordu şimdi ne tepkiler alacak merak ediyorum. Geçmişte kalmış yanlışlarını yeniden herkesin dikkatlerine getirmek ne kadar anlamlı iş? Açıklamalarının sonunda soru bölümünden önce yayını kesen kanalda konuşan Mehmet Demirkol, eski başkanın konuşmasının bitiminde yaptığı konuşmada bu konu hakkında hiçbir şey anlamadığını ve başkanın söylediklerinide ne diyeceğini bilemediğini söylüyordu. Demirkol eski başkana mademki FB nin CL ye gitmesine izin vermediniz neden küme düşürmediniz? diye sormak gerekir diyordu. Bu soru sorulduda yanıt alınamadı. Eski başkan önünde duran sorunu çözemedi. Çözemediği sorunun halen sürüyor olmasından memnun bir tavır içinde ve bugün bir adım daha atarak kulübün uğradığı zararı FB YK nın tazmin etmesi gerektiğini söyleyerek meseleyi iyice karıştrımak çabasında olduğunu söylüyor. Buda baştaki kararsızlığının devam ettiğinin göstergesi.

Yönetici uzak görümü olan adamdır. Yaptığı hamleden sonraki 2 yada 3 hamleyide düşünür.Ve bunları biribirine uyar şekilde planlar. İşi, sorunların en kısa akılcı çözümlerini bulmak ve uygulamaya koymaktır.Çözemediği sorunlar için mazeretler üretmek yöneticinin kullanmadığı yoldur. Eski başkan 25 yıldır sporun içinde olduğunu söylüyor.Göreve geldiğinin ilk günlerinde bu sorunla karşılaştığını anlatarak çözüm bulamadığını ve 7 ay sonrasında istifa etmek zorunda kaldığını söylüyor. Çözüm adına attığı adımları ve nasıl başarısız kaldığını uzun uzun anlatıyor. Eski başkan istifa ederken isimleri spekülasyonlar içindeki 2 arkadaşıda istifa etmişti.

Yönetici iş yapar ve sorun çözer. 7 aylık süreçte sorunu çözemediğini ve istifa ettiğini söyleyen eski başkan mevcut kaos ortamının kendisinden değilde FB YK den kaynaklandığını anlattı. FB nin küme düşürülmemesinin kendi başarısı olduğunu söylerken daha sonra FB küme düşürülseydi daha az zararla bu işten kurtulurdu dedi. eski başkanın konuşmalarının tutarlı ve anlamlı olduğunu söylemek çok kolay değil. TFF nin en üstünde kendisi oturduğunu bilmiyormu? Yetkilerini nereden yana kullandı 

İşadamları ya da patronlar en iyisini kendilerinin bildiklerini sanırlar. Hele birde başarılı işlerde vede bol para kazanıyorlarsa vay ben neymişim diye düşünür ben çok büyük bir adamım der ve sonrasındada çevresindeki herkesde bunu görmek ister. Onların sözlüklerinde hata yapmışım özür dilerim yoktur. Zaten onlar hata yaptıklarına hiç inanmazlar.

Yanlış kim tarafından yapılıyorsa yanlıştır. Yanlışları azaltmak ve olaya çok yönlü bakarak karar vermek ekip olmakla mümkündür. Hergöz, her insan farklı görüş ve düşünce ile daha akılcı kararlar almak mümkündür. Bir kişinin yapabileceği hatalar topluluk yada takım içinde kapatılabilir. Yani yönetici, her şeyden patronluktan uzak durup işleri takım ruhu ile ekip içinde yapmayı öğrenmiş adamdır. 

Eski başkan sorular bölümünde aldığı soruların çoğuna net yanıtlar vermedi. Bazılarını hiç yanıtlamadı yaşananları anlattığı süreçte ise UEFA ile yaşananlara ait açıklamalar yaptı.UEFA bizim için ne kadar önemli pek anlayamıyorum. Biz onlaramı muhtacız? yani bizi kaybetmek onlar için bu kadar kolay mı? Türkiye dünyadaki herhangi küçük bir ülke mi yoksa dev bir ulusun temsilcisi olan bir devletmi? Eski başkan UEFA dan fazla korkmuş. UEFA, Türkiye ile kavga edecek olsa yada yaptırım uygulayacak olsa gelirleri artacak mı yoksa düşecek mi? UEFA yı temsil eden bu görevliler çok yukardan konuşuyorlar ancak bu olayın sonucunda ne kazanacaklarını yada ne kaybedeceklerini bilmezden gelerek üst perdeden konuşuyorlar. FB nin açtığı davada ne hale düştüklerini hiç görmemek inanılır değil. Bu davayı neden geri çektirmek için uğraştılar. Bu yazışmalarda ismi geçenlerden biri neden ortadan kayboldu? UEFA Türkiye ye ceza verse ne olacak? İngiltere 5 yıl gitmedi ne oldu? Biz UEFA karşısında dik duramamışız daha doğrusu eski başkan bu duruşu gösterememiş.

Başta GS bazı kulüpler Avrupa'ya gitmenin çok önemli bir iş olduğunu düşünüyor ve söylüyor. Biz Avrupa'dan ne alıyoruz? karşılığında ne veriyoruz. Hiç hesaba bile gerek yok biz veren durumdayız UEFA dan aldığımız verdiğimizden çok değil. CL den alınan paralar bizim yayın kurumunun verdiklerinin bir kısmı tamamı değil. Oyuncusu teknik adamı hatta eleştirmenine bile biz para veriyoruz. UEFA yı temsil eden,Platini yada İnfantino TÜRKİYE yi karşısına mı alacak? Hiç zannetmiyorum.

Eski başkan inanmadığı halde dik duruş gösterememiş. Pazarlıklar yapmış ve buna hiç gerek olmadığı halde yapmış bunları. UEFA nın temsilcileri bugün var yarın yok TÜRKİYE dünya durdukça var olacak bu basit bir söz değil içi sımsıkı dolu bir söylem bu iki tane yöneticiden mi korkacağız?

Şike vardır ya da yoktur bu ne UEFA yı nede onun kurumlarını ilgilendirir. UEFA nın muhatabı TFF dir ve TFF ne derse onu kabul zorundadır. Bunu öncelikle TFF başkanının bilmesi gerekir. UEFA kendi düzeni içinde bir karar alabiliyorsa almalıdır. Ancak beş on tane seçilmiş adamın atacağı her adımda karşısında duranın kim olduğunu kişisel olarak hesap etmek zorundadır ve bunu çok iyi bilecektir.

Şike süreci ile Türk Furbolunun üzerine kara bulutlar çöreklenmiş ve bu bulutlar gitsin diye değilde sanki gitmesin diye çalışılmaktadır. Süreç takımlara ve futbolumuza zarar verirken ilgililerin daha duyarlı olmalarıda çok önemlidir. Sonuç olarak Türk Futbolunun UEFA ya ihtiyacı UEFA nın Türkiye ye olan ihtiyacından fazla değildir. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..