Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Eskiden di çok eskiden...

Eskiden di çok eskiden...
 

Sezen aksunun dediği gibi... Hani okuldan, işten dönerken / ışıklar yanardı evelerde / hani herkes arkadaş hani oyunlar sürerken / Hani şarkılar bizi bu kadar incitmezken / hani herkes arkadaş / Kimse bize ihanet etmemiş / Biz kimseyi aldatmamışken / Eskidendi çok eskiden...

Eskiden dendiği zaman hep çocukluğum geliyor aklıma. Bu şarkıyı dinlediğimde, o an ilkokul zamanlarıma gittim... Evet bizi üzen duyguları, incinmenin ne oldugunu bilmediğimiz, şarkılardan etkilenmediğimiz zamanlar o yıllardı... Bilmiyorduk bunları düşünmüyorduk bile... Ne kadar güzel zamanlarımızmış.

Eskiden okul kantinlerinde sadece simit ve gazoz satılırdı. Eğer harçlığın çoksa tenefüslerde bu ikiliyi alabilmek için ne mücadeleler veriyorduk. Eğer harçlığın az ise sadece simit alırdın. Ne büyük zevkti onu yemek...

Eskiden bakkallarda leblebi tozu satılırdı... Yerken oyun haline getirip konuşmaya çalışırdık. Biz konuşmaya çalıştıkca leblebi tozları ağzımızdan püskürürdü... Kutularda açık pötibör bisküvi satılırdı... Paran kadar alabirdin... Şimdiki gibi paketlerde değildi...

Eskiden beslenme saatinde bazen öğretmenimiz okul yakınlarında yeşillik alana götürüp piknik yaptırırıdı bizi. Hem mutlu olmamızı sağlar hemde getirdiğimiz yiyecekleri büyük bir iştahla yememizi sağlardı... Şimdiki gibi fastfoodlar yoktu.

Eskiden bütün mahalle çocukları toplanır oyunlar oynardık... Dokuz taş vardı. Seksek vardı. İp atlar yakantop oynardık. Bezden bebek yapardık. Birde aklımda kalan yağmur yağıp topraklı yerlerin çamur olan yerlerini ayaklarımızla düz satıh haline getirip çivi oynardık. Ne büyük mutluluktu. Annelerimizde hiç kızmazlardı çamurla oynuyoruz diye. Şimdi olsa biz çocugumuzu oynatmayız... Şimdiki gibi bilgisayar ve envai çeşit oyuncak yoktu..

Eskiden domatesi salatalığı vs.mevsiminde yerdin.İlk domates çıktımı ne büyük zevkle yenirdi.Tadi vardı kokusu vardı... Şu an ki gibi tatsız hormonlu yaz kış bütün marketlerde bulunmazdı.

Çocukluğumda bunları yaşarken ne şarkıların ne dediğini biliyorduk, ne incitmenin, incinmenin ne olduğunu... Özlüyorum o yılları... Belki şuan ki kadar teknoloji yoktu fakat herşey doğal ve samımıydi.

Eskiden di çokkk eskiden....

Zaman ilerleyip biz büyüdükçe incittik, incindik,şarkılar kalbimizi acıtmaya başladı. Çocuk oyunlarının yerini başka oyunlar aldı..herkesin samimi arkadaş olmadıgını gördük.

Herşeyin o çocukluğumuzda ki gibi saf samimi ve doğal olmadığını öğrendik. O günleri Özlemle anıyorum.

Sevgiyle kalın..

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..