Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '07

 
Kategori
Oyunlar
 

Eskiden nasıldı?

Eskiden nasıldı?
 

Şu anda çocuk oyunu deyince akınıza ne gelir? Ben bir çocuğum ve hayatımda en sevdiğim oyun saklambaç. Fakat bu herkes için aynı değil.

Çocuklara sorarsanız ne oynamak istersin diye çoğu şu cevabı verir: Bilgisayar. İşte biz annelerimiz babalarımız kadar şanslı değiliz aslında. Ne kadar şanslı gözüksekte değiliz.

Yeni oyunlarımızda hiç birlik ve beraberlik yok. Hatta savaş var. Şu anda bir internet kafeye girdiğinizde çocukların bilgisayarlarına bakın. Counter Strike diye bir oyun vardır. Onlara sorsanız bu oyunda birlik ve beraberlik var takım olarak oynadıkları için. Ama aslında yaptıkları tek şey öldürmek.

Büyüklerime sorarım eskiden ne oynardınız? diye. Onlar da ya "evcilik" ya da "saklambaç" diye cevap verirler. Artık bu oyunları oynayan kalmadı. Biz bazen arkadaşlarımızla oynarız ama ne zaman oynasak bir kavga çıkar. Eskiden böyle miydi sevgili büyüklerim?

Bende garip bir kızım. Erkeklerle top oynarım. Ama ne zaman oynasak kavgasız olmaz. Bir sakatlanan olur; o çocuğu sakatlayan gidip ne onu kaldırır ne de özür diler. Ve böylece bütün bir oyun kavgayla geçer.

Gelelim bu oyunların sonundaki galibiyetlere. Galibiyet güzeldir; kendi çapında eğlenirsin. Ama gidip diğer takıma "Yendik şişirdik dolma yaptık pişirdik" demekle eline ne geçecek? Yenilen takım zaten üzgün ve sinirli. Bu durumda ne olur? Büyük bir sokak kavgası başlar. Yumruklar, tekmeler havada uçuşur.

Sorarım size büyüklerim oyunlar eskiden böyle miydi?

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..