Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '12

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Eskiden yoğurtlar sütten yapılırdı...

Eskiden yoğurtlar sütten yapılırdı...
 

DÜNYA  KÖTÜLÜKLERE SEYİRCİ  KALIP, HİÇBİR ŞEY YAPMAYANLAR YÜZÜNDEN TEHLİKELİ BİR YERDİR.  ( EINSTEIN)

Şimdi neden yapılıyor ki diye soracaksınız. Neler oluyor bu dünyada çoğu kez farkında değiliz. Bir yandan bizi zehirleyenler; kandıranlar; arkamızdan envai türlü dümen çevirenler. Bunları bilmemiz gerekir. Bu okuyacağınız hikaye “Yoğurt” üzerine… Eeee ne olmuş yoğurda diyeceksiniz? Beyler, paşalar Yoğurt Yoğurtluktan çıkmış haberimiz yoktur. İnternet’te dönüp duran aşağıdaki hikayeyi bir okuyun , ondan sonra yoğurdunuzu yiyin emi?

ESKIDEN HALIS SUTTEN YAPILMIS YOGURT, IKI GUNDE EKŞİME YAPARDI. ŞİMDI BIR AY DAYANIYOR. MEGER SEBEBI VARMIS. (SOLiTiN)
OKUYUN VE ULKE  SAGLIGININ KORUNMASI ICIN GEREGINI YAPIN. LUTFEN.
DÜNYA, KÖTÜLÜK YAPANLAR YÜZÜNDEN DEĞİL, YAPILAN KÖTÜLÜĞE KARŞI MÜCADELE ETMEYENLER YÜZÜNDEN KÖTÜLEŞİYOR!

Bu kadarına da pes artık, gıda firmaları birkaç kuruş için hayatlarımızı hiçe sayıyor ve halkımızı bu yönde bilinçlendiren bilim adamlarımızı tehdit etmeye kadar işi vardırdılar.

Ankara Hıfsızsıhha Gıda Denetim Bölüm Başkan Yrd. Doç. Dr.Gönül Özdeğer ve iki asistanı SOLİTİN adlı kimyasal ile ilgili çalışmaları ve yayınları dolayısı ile ölüm tehditleri aldıklarını açıkladılar ve savcılığa suç duyurusunda bulundular.

SOLİTİN aslında gıdalarda hiç bulunmaması gereken tamamen kimyasal bir ajan hatta basit olarak melaminimsi bir plastik, sütlere, yoğurt ve ayranlara ve sütün girdiği her çeşit besine katılıyor çünkü bu molekül su ile inanılmaz şekilde bağlanarak kıvam arttırıyor, bu hem imalat procesleri açısından zaman Kazandırıyor, hem gıda doğallığını kaybettiğinden son kullanma tarihini uzatıyor ve firmaların stoklu çalışmasını sağlıyor, hem maliyeti inanılmaz düşürerek  firmaların rekabet gücünü arttırıyor.

Çocuklarınıza beş kuruşa,yirmi kuruşa, elli kuruşa gofret, çikolata ve süt ürünleri alabilmemiz, evlerimize çeşit çeşit peynir, yoğurt, hazır sütlü tatlı vs girebilmesi hep bu yüzden.

SOLİTİN bir tricalcid  bileşiği yani doğada en bol ve bedava bulabileceğiniz türden,tebeşir gibi,alçı taşı gibi,oysa bu bileşik böbreklerden  atılırken renal tubuluslardaki glomerüllerde birikiyor ve filtrasyonu yani böbreklerin kanı süzmesini engelliyor ve sonuç böbrek yetmezliğine kadar uzanan böbrek  rahatsızlıkları serum üre ve kraetinin düzeylerinde artış ve bunun getirdiği devamlı yorgunluk hali, hafıza ve konsantrasyon bozuklukları ve hatta ciddi mental bozukluklar yaratıyor.

Almanya Solingen üniversitesi Pskyatri bölümünce 2009 da 21.Europe Pscyhatry Society için hazırlanan  bildirgede Şizofreni ve SOLİTİN kullanımı arasında ilişkiler olması muhtemel olduğu, özellikle Paranoid Şizofreni vakalarında kanda tricalciophospate bileşiklerinin normalden 16 kat yüksek olduğu belirtilmesine rağmen bildirge nedense Kongrede sunum için kabul edilmedi.

Üretici firmalar SOLİTİN'i hiç bir şekilde ürün etiketlerinde bildirmiyor, aldığımız ürünlerde SOLİTİN olup olmadığını yine de bir kaç basit deney ile anlayabiliriz, eğer bu yönde bir şüphe oluşursa derhal bulunduğunuz il  Hıfsızsıhha Md.ile ilişkiye geçerek şüpheli gıdanın test edilmesini talep ediniz, bu şekilde binlerce hatta yüzbinlerce insanın sağlığını kurtarabilirsiniz, çevrenize baktığınızda ne kadar çok dializ merkezi ve böbrek  hastası olduğunu siz de görüyorsunuz bu artışın sebebi bazı ahlaksız firmaların kar hırsından başka bir şey değil.

Aldığınız sıvı ürünler (süt,ayran, çikolatalı süt vs) için şu yolu izleyebilirsiniz bir metal'i (çatal, kaşık vs) el yakacak düzeyde ısıtın ve test etmek istediğiniz sıvıya batırarak çalkalama hareketi yapın, metali çıkardığınızda birbirinden ayrılmış öbekler halinde beyaz topaklar görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.

Peynir vs türü ürünlerde ise üründen bir parça alarak sirkeli suya koyunuz eğer sirkeli suyun üzerinde kalan beyazımsı bir tabaka görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.

Çikolata, gofret türü ürünlerde ise ürünü elinizle basitçe kırın, eğer kırığın her iki tarafında süt beyazı noktalar varsa o üründe de SOLİTİN vardır.

Sağlığımız için,geleceğimiz için,çocuklarımız ve sevdiklerimiz için bu bilgileri  bütün çevremize yayalım ve toplumsal olarak tepkimizi ortaya koyarak AB Normlarında olmayan bu katkı maddesinin üretici firmalar tarafından daha fazla  kullanılmasını engelleyelim. Saygılarımla.

Yrd.Doç.Dr Gülden Semavi
Ankara Üniversitesi Hacettepe Tıp Fakültesi Biyokimya Blm.

Yani artık yoğurta düşmüş ak kaşık değiliz. Bu yazıyı okuyana kadar. Her şey apak, bembeyaz deyip övünüyorduk. Canımız sıkılsa, yoğurta sarılıp üç beş kaşık buz gibi yoğurt alıp, “Ohhh … yüreğim serinledi…” diyorduk. Şimdi diyebiliyor musunuz bakalım. Çünkü kaşığı yoğurda her daldırdığında kaç gram “Melamin” yuttuğunuzun hesabını da yapın bakalım. Onun için yoğurt var, yoğurt var. Bence yoğurt yemek için yine babannenizin evine uğrayın yine. Ekşidir filan ama, hiç olmazsa helal sütten yapılmıştır. Yoksa, sizin de bizim de gidişimiz gidiş değil.. S. Hawkings’in sözünü dinleyin; en kısa zamanda bu dünyadan göç edin… Yoksa bu dünyanın hal ve gidişi hiç de iyi değil… Sayın Başbakanımız kötülere istediği kadar bağırsın, çağırsın, haykırsın… Boşuna, nafile… Gözünün içine baka baka; malı götürüyorlar.  Biz de “Oh ne tatlı yoğurtmuş …” deyip,  bayıla bayıla yiyoruz o mereti… Aslında, koyverdim bütün inekleri çayıra, Mevlam kayıra…” kimsenin bir şey yapacağı yoktur… Öyle gidiyor işte…
"KÖTÜLER,  KENDİLERİNE TAHAMMÜL EDİLDİKÇE  DAHA ÇOK  AZARLAR." ( TOLSTOY )

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..